GP Ισπανίας 2021: Νίκη στρατηγικής για τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τη Mercedes, καθώς κάνοντας ένα επιπλέον pit stop ο Lewis Hamilton κατάφερε να προσπεράσει και να πάρει την νίκη στην πίστα της Βαρκελώνης για το φετινό GP της Ισπανίας. Παρότι εκκινούσε από την pole, ο Βρετανός οδηγός δεν κατάφερε να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή της πίστας, καθώς ο Max Verstappen έκανε καλύτερη εκκίνηση και πέρασε τον Hamilton.

Ο Ολλανδός μπήκε στον 24ο γύρο για το πρώτο και μοναδικό του pit stop, με την ομάδα της Mercedes να μην απαντά αμέσως, και ο Hamilton να μένει στην πίστα 4 επιπλέον γύρους. Έτσι, μετά το πρώτο pit stop του Hamilton, ο Βρετανός βγήκε πίσω από τον Ολλανδό. Στο σημείο αυτό του αγώνα όλοι περιμέναμε να δούμε έναν αγώνα συντήρησης ελαστικών μέχρι το τέλος του αγώνα, ώστε να γίνει εκεί η οποιαδήποτε επίθεση του Hamilton.

Τα highlights

Ωστόσο, η Mercedes κάλεσε στα πιτ τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στον 43ο γύρο και με φρέσκα ελαστικά ο Hamilton -όντας ταχύτερος- κατάφερε εύκολα να προσπεράσει τον Verstappen έξι γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο έτερος οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas, κάνοντας έναν σχετικά ήρεμο αγώνα.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Hamilton στους τέσσερις φετινούς αγώνες, η έκτη στην καριέρα του στην πίστα της Βαρκελώνης και η 98η στην πλούσια καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Verstappen ήταν στην πρωτοπορία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά η Red Bull δεν έμαθε από πανομοιότυπη στρατηγική της Mercedes στο GP της Ουγγαρίας του 2019 και έτσι δεσμεύτηκε στο ένα pit stop, στερώντας τη νίκη από τον Ολλανδό.

Με τον Hamilton και τον Verstappen να είναι σε ένα δικό τους αγώνα στην Ισπανία, ο Bottas δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την τρίτη θέση, μετά από δική του μάχη με τον Charles Leclerc, με την Ferrari του Μονεγάσκου να επιδεικνύει καλό ρυθμό στον αγώνα, χαρίζοντας του μια “εύκολη” τέταρτη θέση. Ο Sergio έφερε τη δεύτερη Red Bull στην πέμπτη θέση, καθώς δυσκολεύτηκε να ανακάμψει από την 8η θέση που εκκινούσε.

Ο Daniel Ricciardo έκανε -αναμφισβήτητα- τον καλύτερο του αγώνα με την McLaren, μέχρι στιγμής, για να πάρει την έκτη θέση, μπροστά από τον Carlos Sainz, κρατώντας με υπερπροσπάθεια πίσω του τη δεύτερη Ferrari. Ο Lando Norris δεν μπόρεσε να δείξει στον αγώνα την ταχύτητα που είχε στους προηγούμενους αγώνες, και έφερε τη δεύτερη McLaren στην όγδοη θέση, όντας η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που τερμάτισε εκτός των πέντε πρώτων.

Τέλος, ο Esteban Ocon πήρε δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς για την Alpine, με τον Pierre Gasly να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα, προσθέτοντας έναν επιπλέον βαθμό στην AlphaTauri, παρότι είχε έναν δύσκολο αγώνα.

Οδηγός του αγώνα

Το κοινό αντάμειψε δίκαια μια ακόμα αριστοτεχνική εμφάνιση από τον Lewis Hamilton στο GP της Ισπανίας, καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes χρησιμοποιώντας όλη του την εμπειρία σε συνδυασμό με την έξυπνη στρατηγική της Mercedes, κατάφερε να ξεπεράσει την πρόκληση της Red Bull και του Max Verstappen.

Γι’αυτό και ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα στην πίστα της Βαρκελώνης, με τον Lewis Hamilton να αποσπά το 22,6% των ψήφων. Τον ακολούθησε ο Max Verstappen με 19,7%, ο Charles Leclerc με 12,3%, ο Nikita Mazepin με 7,3%, και ο Daniel Ricciardo με 6,5%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 62ο γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ο Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:18,149, για να τον ακολουθήσει ο Valtteri Bottas με 1:19,430, ο Sergio Perez με 1:19,483, ο Charles Leclerc με 1:20,459 και ο Lewis Hamilton με 1:20,665.

Τα team radios

Οι δηλώσεις των οδηγών

Επόμενος αγώνας

Η Formula 1 κάνει διακοπή μιας εβδομάδας, καθώς το επόμενο Grand Prix θα διεξαχθεί στους δημόσιους δρόμους του πριγκιπάτου του Μονακό, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 20-23 Μαΐου.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:33:07,680
2 Max Verstappen Red Bull Honda +15,841 δευτ.
3 Valtteri Bottas Mercedes +26,610 δευτ.
4 Charles Leclerc Ferrari +54,616 δευτ.
5 Sergio Perez Red Bull Honda +63,671 δευτ.
6 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes +73,768 δευτ.
7 Carlos Sainz Ferrari +74,670 δευτ.
8 Lando Norris McLaren Mercedes +1 γύρος
9 Esteban Ocon Alpine Renault +1 γύρος
10 Pierre Gasly AlphaTauri Honda +1 γύρος
11 Lance Stroll Aston Martin Mercedes +1 γύρος
12 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Ferrari +1 γύρος
13 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes +1 γύρος
14 George Russell Williams Mercedes +1 γύρος
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari +1 γύρος
16 Nicholas Latifi Williams Mercedes +1 γύρος
17 Fernando Alonso Alpine Renault +1 γύρος
18 Mick Schumacher Haas Ferrari +2 γύροι
19 Nikita Mazepin Haas Ferrari +2 γύροι
NC Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda Εγκατέλειψε

Βαθμολογία Οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 94
2 Max Verstappen Red Bull Honda 80
3 Valtteri Bottas Mercedes 47
4 Lando Norris McLaren Mercedes 41
5 Charles Leclerc Ferrari 40
6 Sergio Perez Red Bull Honda 32
7 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes 24
8 Carlos Sainz Ferrari 20
9 Esteban Ocon Alpine Renault 10
10 Pierre Gasly AlphaTauri Honda 8
11 Lance Stroll Aston Martin Mercedes 5
12 Fernando Alonso Alpine Renault 5
13 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda 2
14 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Ferrari 0
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari 0
16 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes 0
17 George Russell Williams Mercedes 0
18 Mick Schumacher Haas Ferrari 0
19 Nicholas Latifi Williams Mercedes 0
20 Nikita Mazepin Haas Ferrari 0

Βαθμολογία Κατασκευαστών

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 141
2 Red Bull Honda 112
3 McLaren Mercedes 65
4 Ferrari 60
5 Alpine Renault 15
6 AlphaTauri Honda 10
7 Aston Martin Mercedes 5
8 Alfa Romeo Ferrari 0
9 Williams Mercedes 0
10 Haas Ferrari 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr