Τον Ιανουάριο του 2018, στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η Toyota έκανε τα αποκαλυπτήρια της πέμπτης γενιάς του Avalon, και αυτή θα είναι η τελευταία που θα προσφερθεί το μεγάλο ιαπωνικό sedan, καθώς η Toyota ειδοποίησε τους προμηθευτές της ότι το Avalon θα καταργηθεί με την ολοκλήρωση της έκδοσης του MY2022, ήτοι σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

Η Toyota αναφέρει ότι παρότι το Avalon θα καταργηθεί, θα παραμένει αφοσιωμένη στην κατηγορία των sedan και θα ενθαρρύνει τους πελάτες της να μείνουν συντονισμένοι για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Να θυμίσω, το Avalon κατασκευάζεται πάνω στην TNGA πλατφόρμα, και είναι το μεγαλύτερο sedan της, έχοντας μήκος 4.978 χλστ., πλάτος 1.849 χλστ., ύψος 1.435 χλστ. και μεταξόνιο 2.870 χλστ..

Κλείνοντας, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι δεν θα επηρεαστεί καθόλου η ετήσια παραγωγική ικανότητα και το προσωπικό του εργοστασίου που παράγει το μοντέλο, στο Kentucky των Η.Π.Α.. Το εν λόγω εργοστάσιο απασχολεί πάνω από 7.000 άτομα και παράγει το Lexus ES, καθώς και τα Toyota Camry και RAV4 Hybrid.

Στις σχετικές ειδήσεις η Toyota προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος “Hybrid Max” που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκδοση του νέου Tundra. Τέλος αναφορές θέλουν την ιαπωνική εταιρία, το 2023, να προσφέρει στην αγορά το Toyota Grand Highlander που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Highlander και Sequoia.