Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά την Tesla μετά από πληροφορία ότι η εταιρεία δεν ενημέρωσε το κοινό και τους μετόχους σχετικά με τους κινδύνους ανάφλεξης των ηλιακών πάνελ της, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει έρευνα και κατά της Lucid για την συγχώνευση της με την Churchill, προκειμένου να εισέλθει στο χρηματιστήριο.

Η έρευνα της SEC στη Tesla έγινε γνωστή μετά από την απαντητική επιστολή που απέστειλε στον Steven Henkes, πρώην υπάλληλο της Tesla, που το 2019 είχε καταγγείλει την Tesla σχετικά με την ασφάλεια των ηλιακών πάνελ της εταιρίας.

Η SEC στην επιστολή της αναφέρει πως “η έρευνα είναι ενεργή και συνεχίζεται“, τονίζοντας πως δεν πρέπει να ληφθεί ως ένδειξη ότι έχει επιβεβαιωθεί κάποια παράβαση.

Ο Henkes απολύθηκε από την Tesla τον Αύγουστο του 2020 και προχώρησε σε μήνυση κατά της εταιρίας, ισχυριζόμενος πως η απόλυση του οφείλεται στις ανησυχίες που εξέφρασε για την ασφάλεια των ηλιακών πάνελ.

Στην επιστολή προς την SEC, ο Henkes υποστήριζε ότι η Tesla και η SolarCity, την οποία εξαγόρασε το 2016, δεν αποκάλυψαν στους μετόχους τον κίνδυνο ανάφλεξης των ηλιακών πάνελ.

Σε ότι αφορά την Lucid Motors, η SEC αποκάλυψε πως έχει ζητήσει έγγραφα από την εταιρία που σχετίζονται με τη συγχώνευση της με την SPAC εταιρεία Churchill Capital IV. Η Lucid είπε ότι η κλήτευση της 3ης Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφορά ορισμένες προβλέψεις και δηλώσεις γι’αυτήν και πως συνεργάζεται πλήρως με την SEC στην αναθεώρησή της.

Η συμφωνία της Lucid με την SPAC του Michael Klein, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και έδωσε στη συνδυασμένη εταιρία, αξία μετοχικού κεφαλαίου 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.