Ο Carlos Ghosn θεωρεί πως η Renault είναι σκιά του πρώην εαυτού της

Σχετικά άρθρα

Μετά τις επικριτικές δηλώσεις του για την Nissan, ο Carlos Ghosn επικρίνει και την Renault, με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi να δηλώνει πως η γαλλική εταιρία είναι σκιά του πρώην εαυτού της.

Μιλώντας στην Le Parisien αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο επιχειρηματικό πλάνο της Renault, ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός πως η νέα διοίκηση τον θεωρεί υπεύθυνο για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γαλλική εταιρία και τα οποία καλούνται να λύσουν τώρα τα ανώτατα στελέχη που έχουν αναλάβει την ηγεσία της.

Διάβασε ακόμη

Carlos Ghosn: Δεν υπάρχει όραμα στη Nissan

Η τωρινή διοίκηση θεωρεί πως η στρατηγική του Ghosn να εστιάσει στην αύξηση των πωλήσεων αποδείχτηκε εσφαλμένη, με τον Ghosn, αναφερόμενος στον νυν CEO της Renault Luca de Meo και στον νυν πρόεδρο της Jean-Dominique Senard, να δηλώνει πως:

Προς το παρόν έχουμε πολύ φτωχά αποτελέσματα και πολύ πολυλογία. Με πονάει πολύ που βλέπω τη Renault να είναι η σκιά του πρώην εαυτού της.

Η Renault έχει γίνει μια μικρή, εύθραυστη εταιρία με κακά αποτελέσματα. Το 2017 η Συμμαχία ήταν η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς πωλήσεων. Με πονάει να βλέπω την Renault να ξεθωριάζει στην αφάνεια. Η Συμμαχία δεν έχει πια καμία ουσία. Όταν λένε πως η Συμμαχία τα πάει καλά, κάνουν πλάκα στον κόσμο. Αυτή η συνεργασία δεν έχει νόημα εκτός και αν και τα δύο μέρη έχουν έντονη επιθυμία να συνεργαστούν.

Αυτές οι συνθήκες δεν υπάρχουν πλέον στον σύγχρονο κόσμο, με την Renault να μην έχει καμία επιρροή στο διοικητικό συμβούλιο της Nissаn.

Η Renault είναι μια εταιρεία που έχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα κέρδους, που ευχαριστεί την κυβέρνηση για τη βοήθειά της [σ.σ: αναφέρεται στο δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ που πήρε η Renault το 2020 με κρατική εγγύηση] και στο τέλος είναι απλά ένα από τα τρία μέλη μιας ψεύτικής συμμαχίας.

Για το νέο πλάνο που ανακοίνωσε πέρυσι η Renault και που στοχεύει στη δημιουργία νέων μοντέλων βάσει μεγιστοποίησης της οικονομίας κλίμακας μέσα στη Συμμαχία, είπε πως:

Είναι πολύ καλό όταν εξαγγέλλουμε ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο. Όμως, η στρατηγική είναι μόνο το 5% και η δράση και τα αποτελέσματα είναι το υπόλοιπο 95%.

ΠηγήLe Parisien

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε το Renault 5 E-Tech

Πριν λίγες ημέρες, ξεκίνησε η teaser καμπάνια του Renault 5, με το αμιγώς ηλεκτρικό hatchback να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 26 Φεβρουαρίου,...

To νέο Nissan Leaf θα είναι SUV, το 2025 στην αγορά

Μετά από δύο γενιές ως hatchback, η Nissan ετοιμάζει το νέο Leaf που θα έχει SUV χαρακτηριστικά και θα διαθέτει τους ηλεκτροκινητήρες και τις...

Αποκαλύπτεται η εμφάνιση του νέου Renault 5

Η Renault έχει κάνει γνωστό ότι τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου θα γίνουν στην έκθεση της Γενεύης, που θα διεξαχθεί...