Η Ferrari teasάρει το αγωνιστικό της για το Le Mans

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα τη πρώτη teaser φωτογραφία του νέου της αγωνιστικού που ετοιμάζει για το Le Mans για το 2023. Το Le Mans Hypercar (LMH) αναπτύσσεται σε συνεργασία με την AF Corse και θα φέρει τεχνολογία από την Formula 1.

Η ιταλική εταιρία θα τεθεί στο WEC απέναντι στην Toyota, την Peugeot, τη Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) και τη ByKolles, καθώς η Audi, η Porsche, η Acura, η Cadillac, η Lamborghini και η BMW κατασκευάζουν νέα αγωνιστικά πρωτότυπα της κατηγορίας LMDh, τα οποία θα μπορούν να τρέξουν σε μια ενοποιημένη κατηγορία του Le Mans Hypercar.

Η Ferrari έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans εννέα φορές, με την τελευταία φορά να είναι το 1965. Τελευταία της συμμετοχή στη κορυφαία κατηγορία του Le Mans ήταν το 1973 και η επιστροφή της στον διασημότερο αγώνα αντοχής θα γίνει με τη συμπλήρωση 50 ετών από τη προηγούμενη συμμετοχή της.

Από το 2006 αγωνιστικά της συμμετέχουν με ιδιωτικές εταιρίες στις GT κατηγορίες και το 2019 η 488 GTE Evo της AF Corse πήρε τη νίκη στη κατηγορία της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...

Ασφαλιστική δίνει αποζημίωση €530.000 για τρακαρισμένη Ferrari SF90 Stradale

Το περασμένο φθινόπωρο ένας ιδιοκτήτης μιας Ferrari SF90 Stradale είχε ένα ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Φινλανδίας, με τον οδηγό να διευκρινίζει ότι κινούταν εντός...
Autoblog.gr