Αυτό είναι το Prodrive P25, το απόλυτο restomod του Subaru Impreza 22Β

Σχετικά άρθρα

Η Prodrive παρουσίασε σήμερα το P25, το restomod ενός εκ των πιο εμβληματικών αγωνιστικών αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρίας, του τρίθυρου Impreza 22B.

Παρά την εμφάνισή του, το Prodrive P25 εξοπλίζεται με σύγχρονη τεχνολογία και κάτω από το καπό του συναντάμε τον 2,5 λίτρων boxer κινητήρα απόδοσης άνω των 400 ίππων και των 600 Nm ροπής, που συνδυάζεται με εξατάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με paddle στο τιμόνι. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ/ώρα.

Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς, διαθέτει φρένα της AP Racing αποτελούμενα από 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω, με δίσκους διαμέτρου 380mm και 350 mm αντίστοιχα. Οι ζάντες είναι 19″ και φορούν ελαστικά διαστάσεων 235/35.

Η εταιρία τοποθετεί στο μοντέλο κεντρικό διαφορικό με μεταβλητό διαχωρισμό ροπής, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein, εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει διαφορετικές χαρτογραφήσεις στην ECU του κινητήρα, αλλά και να τροποποιήσει το σύστημα anti-lag.

Κάνει εκτεταμένη χρήση carbon, με όλα τα πάνελ του σώματος να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, μειώνοντας σημαντικά το βάρος του, το οποίο δεν ξεπερνά τα 1.200 κιλά. Στη μείωση του βάρους συμβάλλουν τόσο το carbon bucket καθίσματα, όσο και η μπαταρία ιόντων-λιθίου.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, carbon διακοσμητικά, υδραυλικό “fly-off WRC” χειρόφρενο, με την Prodrive να δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης των πίσω καθισμάτων και στη θέση τους να τοποθετήσει roll-cage και αγωνιστικές ζώνες.

Η παραγωγή του P25 θα περιοριστεί σε μόλις 25 αυτοκίνητα, όλα κατασκευασμένα στα κεντρικά γραφεία της Prodrive στο Banbury του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τιμή του κάθε αυτοκινήτου ορίζεται στις 460.000 λίρες (535.120 ευρώ) προ φόρων.

Το Prodrive P25 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed που θα διεξαχθεί μέσα στην εβδομάδα (23-26 Ιουνίου), ενώ το πρώτο από τα 25 αυτοκίνητα θα παραδοθεί μέσα στο 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...