Το Ιούλιο του 2017 η Honda παρουσίασε στις Η.Π.Α. τη σημερινή -δέκατη- γενιά του Accord, με την κυκλοφορία του να ξεκινά λίγους μήνες αργότερα το ίδιο έτος, ενώ ακολούθησε η ιαπωνική αγορά 2,5 χρόνια αργότερα. Η εταιρία προσφέρει διαφορετική γκάμα σε κάθε διαφορετική γεωγραφική περιοχή, γι’αυτό και το sedan μοντέλο δεν το είδαμε ποτέ στην Ευρώπη.

Σήμερα βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες της νέας γενιάς του sedan μοντέλου, οι οποίες διέρρευσαν από το γραφείο εμπορικών σημάτων της Βραζιλίας και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ από τα τέλη του 2023 ή τις αρχές του 2024.

Το νέο μοντέλο της Honda θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο πρόσωπο με αναδιαμορφωμένη μάσκα, νέα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες. Οι προβολείς είναι λεπτοί και αποτελούν επέκταση της τραπεζοειδούς μάσκας, με το αυτοκίνητο να διαθέτει επίσης ένα στενό άνοιγμα στο κάτω μέρος της μάσκας.

Το νέο Accord διατηρήσει την κεκλιμένη γραμμή της οροφής του τρέχοντος αυτοκινήτου, καταλήγοντας σε μια ολοκαίνουργια σχεδίαση για το πίσω μέρος. Αυτό διαθέτει νέα φώτα που εκτείνονται προς την κεντρική γραμμή του οχήματος, όπου θα βρίσκεται το σήμα της Honda.

Είναι νωρίς να μιλάμε για τα κινητήρια σύνολα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διαθέτει τα ίδια με το καινούριο CR-V που παρουσιάστηκε χθες. Αυτό θα προσφέρεται στις ΗΠΑ με δύο κινητήρες, έναν 1.500άρη turbo απόδοσης 190 ίππων με 243 Nm ροπής και έναν 2,0-λιτρο turbo υβριδικό απόδοσης 204 ίππων με 335 Nm ροπής. Τέλος, αναμένεται να υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με το αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί της Ultium μπαταρίες της GM.