H Polestar θα παρουσιάσει την τεχνολογία παρακολούθησης του οδηγού στη CES

Σχετικά άρθρα

Η Polestar συνεργάστηκε με την Smart Eye και θα παρουσιάσει στη CES (Consumer Electronics Show), η οποία ανοίγει τις πύλες της στο Las Vegas στις 5 Ιανουαρίου του 2023, το νέο σύστημα παρακολούθησης του οδηγού (Driver Monitoring System, DMS).

Το σύστημα αποτελείται από δύο κάμερες επικεντρωμένες στο κεφάλι του οδηγού, παρακολουθώντας τα μάτια και τα βλέφαρα του για να εντοπίσουν μοτίβα που παραπέμπουν σε απόσπαση προσοχής, κούραση ή “αποσύνδεση” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σουηδική εταιρία. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε το σύστημα ενεργοποιεί προειδοποιητικά μηνύματα, ήχους, ενώ έχει τη δυνατότητα να ακινητοποιήσει αυτόματα το όχημα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το DMS περικλείεται στην σουίτα τεχνολογιών ασφάλειας, που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει το Driver Alert Control, το Lane Keeping Aid, το Adaptive Cruise Control και το Pilot Assist. Όλα τα δεδομένα από τους διασκορπισμένους αισθητήρες και συστήματα επεξεργάζονται και “ερμηνεύονται” από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου, που φέρει επεξεργαστή της NVIDIA.

Μιλώντας για το DMS, ο επικεφαλής της Polestar, Thomas Ingenlath, σχολίασε:

Αυτή η τεχνολογία αντιμετωπίζει κάποιους από τους βασικούς λόγους πίσω από θανατηφόρα ατυχήματα και μπορεί να σώσει ζωές ωθώντας τον οδηγό να εστιάσει την προσοχή του στον δρόμο ή αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία όταν αρνείται ή δεν μπορεί να το κάνει.

Το σύστημα θα κάνει το ντεμπούτο του στο Polestar 3.

Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Polestar 3 με 510 άλογα και 610 χλμ αυτονομία

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr