Μην απορείς γιατί πλέον τα σπορ αυτοκίνητα είναι καταδικασμένα

Σχετικά άρθρα

Χρόνο με τον χρόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες παίρνουν την απόφαση να καταργήσουν σπορ αυτοκίνητα και ο λόγος είναι ένας. Ο κόσμος πλέον δεν τα αγοράζει.

Με τα coupe και cabrio μοντέλα να γίνονται ολοένα και σπανιότερα, οι εποχές των MR2, Celica, Scirocco, Manta, MG F, Spider, Barchetta και ούτω καθεξής έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ας δούμε για παράδειγμα μερικά από τα μοντέλα με τις λιγότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ καθ’όλη τη διάρκεια του 2022, μια αγορά που για χρόνια αγαπούσε τα σπορ μοντέλα σε όλες τις εκφάνσεις τους (coupe, cabrio, roadster κτλ) και πέρυσι πουλήθηκαν συνολικά 13,64 εκατ. αυτοκίνητα.

Η Mercedes SL πούλησε μόλις 2.027 μονάδες πέρυσι, με το υδρογονοκίνητο Toyota Mirai, που πωλείται σε μόλις 2 πολιτείες (Καλιφόρνια και Χαβάη) να έκανε περισσότερες πωλήσεις, φτάνοντας τις 2.094 μονάδες.

Το Hyundai Veloster N πούλησε μόλις 1.920 μονάδες, το Infiniti Q60 coupe 1.846, με τα VW Golf GTI και Golf R να πετυχαίνουν μαζί 7.893 πωλήσεις. Η BMW Z4 έκανε 1.565 πωλήσεις, η Toyota Supra 4.952 μονάδες, το Lexus LC 1.387 μονάδες, το Jaguar F-Type 1.366 μονάδες, το Audi TT 461 μονάδες, το R8 299 μονάδες, το Acura/Honda NSX έκανε 298 πωλήσεις και το Nissan Z 262 πωλήσεις.

Με τα νούμερα να είναι αμείλικτα για όλους, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση σε κανέναν το γεγονός πως πλέον οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν επενδύουν στην ανάπτυξη νέων σπορ μοντέλων, μιας και αυτά δεν είναι οικονομικά βιώσιμα και δεν θα μπορέσουν να έχουν κέρδη τουλάχιστον εφάμιλλα με το κόστος ανάπτυξης τους.

Επόμενο σπορ μοντέλο που έχει ήδη ανακοινωθεί πως δεν θα αποκτήσει νέα γενιά είναι η BMW Z4.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...