Ο Kubica στο WEC με τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Η AF Corse ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε στις τάξεις της για τη σεζόν 2024 τον Robert Kubica, ο οποίος πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλητής στην LMP2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) της FIA.

Η επιτυχία του 38χρονου Πολωνού ήρθε με την ομάδα της WRT και αναζητούσε τον τρόπο για να βρεθεί στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος, καθώς η δευτερεύουσα κατηγορία πρωτοτύπων δεν θα είναι μέρος του WEC την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον Kubica να αλλάζει από το LMP2 σε αγωνιστικό της GT3 κατηγορίας, καθώς η AF Corse τρέχει με Ferrari 499P στο WEC και όλες οι θέσεις για το 2024 πιθανότατα έχουν ήδη καταληφθεί.

Φημολογείται ότι οι έξι οδηγοί της Ferrari που έτρεξαν το 2023 (Antonio Fuoco, Miguel Molina, Nicklas Nielsen, Alessandro Pier Guidi, James Calado και Antonio Giovinazzi) θα επιστρέψουν επίσης στο πιλοτήριο των δυο 499P το 2024.

Ωστόσο, υπάρχουν φήμες ότι η AF Corse θα μπορούσε να “κατεβάσει” ένα ακόμα 499P στο WEC. Αν συνέβαινε αυτό, ο Kubica θα ήταν σίγουρα φαβορί, ενώ ο Robert Shwartzman θα μπορούσε να γίνει teammate του. Η ανακοίνωση της λίστας συμμετοχής στο WEC του 2024 θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...