Ποινή φυλάκισης 4 ετών στον ιδρυτή της Nikola

Σχετικά άρθρα

Δικαστήριο αποφάσισε πως ο Trevor Milton, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Nikola Motor, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 4 ετών, για απάτη, παραπλάνηση και εξαπάτηση λόγω αναφορών που έκανε σχετικά με το πολυετές σχέδιο της εταιρείας, προκειμένου να παραπλανήσει τους επενδυτές πριν και μετά το ντεμπούτο της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Ο Milton κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απάτης και παραπλάνησης επενδυτών από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν. Καταδικάστηκε επίσης να πληρώσει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εισαγγελία του Μανχάταν είχε απαγγείλει κατηγορίες στον 41χρονο Milton για τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην CEO της Nikola έκανε παραπλανητικές και ψευδείς δηλώσεις για την εταιρεία μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να παραπλανήσει τους επενδυτές και να τους οδηγήσει στην αγορά μετοχών. Η κυβέρνηση των είπε είπε ότι η απάτη του Milton κόστισε στους επενδυτές 660 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Milton είχε ζητήσει από τον δικαστή να τον καταδικάσει με ποινή φυλάκισης με αναστολή, λέγοντας ότι δεν σκόπευε να παραπλανήσει τους επενδυτές και έκανε λάθη λόγω έλλειψης εμπειρίας.

Δεν ήμουν πολύ έμπειρος CEO,

είπε.

Ο δικαστής επέτρεψε τον Milton να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση, εως ότου εκδικαστεί η έφεση που υπέβαλαν οι δικηγόροι του κατά της καταδίκης του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...