Το Prodrive P25 είναι ότι πιο επικό έχει φορέσει το λογότυπο της Subaru.

Σχετικά άρθρα

Το 1997 η Prodrive κατασκεύασε το πρώτο αγωνιστικό Subaru Impreza της εποχής του WRC, το οποίο πήρε τη σκυτάλη από τα Group A αγωνιστικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος rally.

To περσινό καλοκαίρι, για να γιορτάσει την 25η επέτειο εκείνης της σεζόν που ο Colin McRae, ο Piero Liatti και ο Kenneth Eriksson συνέβαλαν στην κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών, η ίδια εταιρεία στο Banbury της Αγγλίας δημιούργησε ένα restomod, το οποίο χαρακτηρίζει ως μια έκδοση δρόμου εκείνου του αγωνιστικού Impreza WRC.

Το όνομα αυτού P25 και παρότι κάποιοι έχουν προτείνει ότι αυτό μοιάζει με το restomod του 22B ή P1, στην πραγματικότητα είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο συθέμελα. Ακόμα και το αμάξωμα του P25 είναι διαφορετικό, καθώς όλο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με το βάρος του να αγγίζει μόλις τα 1.150 κιλά.

Μηχανικά, διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία και κάτω από το καπό του συναντάμε τον 2,5 λίτρων boxer κινητήρα απόδοσης 450 ίππων και 600 Nm ροπής, που συνδυάζεται με εξατάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με paddle στο τιμόνι. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ/ώρα.

Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς, διαθέτει φρένα της AP Racing αποτελούμενα από 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω, με δίσκους διαμέτρου 380mm και 350 mm αντίστοιχα. Οι ζάντες είναι 19″ και φορούν ελαστικά διαστάσεων 235/35.

Η εταιρία τοποθετεί στο μοντέλο κεντρικό διαφορικό με μεταβλητό διαχωρισμό ροπής, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein, εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει διαφορετικές χαρτογραφήσεις στην ECU του κινητήρα, αλλά και να τροποποιήσει το σύστημα anti-lag.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...