Η Jaguar όπως την ξέραμε είναι νεκρή. Η εταιρία κάνει ολικό rebranding θέλοντας να γίνει μια πολυτελής μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στοχεύοντας στα υψηλά περιθώρια κέρδους και όχι στους όγκους πωλήσεων, αποδεχόμενη πως θα πουλά λιγότερα αυτοκίνητα λόγω των υψηλότερων ζητούμενων τιμών.
Σύμφωνα με τον CEO της Jaguar, Rawdon Glover, το πρώτο μοντέλο της “νέας” Jaguar θα κοστίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο 120.000 λίρες, με τον ίδιο να συμπληρώνει πως οι πελάτες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά τέτοιου κόστους αυτοκίνητα ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον σχεδιασμό τους, μέσα και έξω. Όσον αφορά το τι υπάρχει κάτω από το καπό, κατατάσσεται χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων:
Οι άνθρωποι αγοράζουν αυτοκίνητα για τη σχεδίαση και το εσωτερικό τους. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι περίπου 13ο στη λίστα,
είπε, υποστηρίζοντας πως το γεγονός πως το νέο αυτοκίνητο της Jaguar θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό δεν θα αποτρέψει τους αγοραστές που αναζητούν ένα “εντυπωσιακό τετράθυρο GT”.

Ο Glover είναι σίγουρος ότι το νέο αυτοκίνητο έχει ότι χρειάζεται για να ξεχωρίσει. Το υπερπολυτελές grand tourer θα ανταγωνιστεί σε μια κατηγορία πλημμυρισμένη από αυτοκίνητα που “μοιάζουν με σαπούνι”, είπε ο Glover, εξηγώντας πως αυτό συμβαίνει επειδή οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί είναι προσηλωμένοι στην αεροδυναμική για να “συμπιέσουν μεγαλύτερη αυτονομία”.
Το πρώτο μοντέλο της αναγέννησης της Jaguar θα είναι το “αντίδοτο” στα high-end άκρως αεροδυναμικά EV, με “εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό και απίστευτη παρουσία”, όπως προκύπτει από το Type 00 concept που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρία.
Το αυτοκίνητο που θα κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2026, θα βασίζεται στην Jaguar Electric Architecture (JEA) πλατφόρμα και θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 770 χλμ στον κύκλο WLTP, ενώ μέσα σε 15 λεπτά φόρτισης με χρήση ταχυφορτιστή, η μπαταρία θα αποκτά αυτονομία 320 χιλιομέτρων.
