Αν και δεν το περιμέναμε να παρουσιαστεί στην Γενεύη το νέο Touareg, η Volkswagen έκανε την έκπληξη δίνοντας τις πρώτες φωτογραφίες και video του νέου της SUV. Ο βασικός σχεδιασμός και οι διαστάσεις του παρέμειναν σχεδόν ίδιες σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Αλλαγές εντοπίζονται στο πλαϊνό μέρος καθώς και στο μπροστά όπου υιοθέτησε την νέα γρίλια της εταιρίας που πρωτοείδαμε στα νέα Golf και Polo. Το εσωτερικό ακολουθεί και αυτό τον νέο σχεδιασμό της εταιρίας με το χειρόφρενο να είναι ηλεκτρονικό και να ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε με το πάτημα ενός κουμπιού ενώ σύμφωνα με τους Γερμανούς το Touareg διαθέτει την μεγαλύτερη πανοραμική οροφή από όλα τα SUV

Το νέο Touareg φορά νέο σασί (ίδιο με αυτό της επερχόμενης νέας Porsche Cayenne) και είναι ελαφρύτερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο κατά 210 κιλά ώστε να είναι αποδοτικότερο και να καταναλώνει λιγότερο καύσιμο. Το Touareg είναι το πρώτο όχημα της VW που θα βγει σε ευρεία παραγωγή και με υβριδικό κινητήρα. Ο 3.0 λίτρων V6 TSI άμεσου ψεκασμού 333 ίππων συνδυάζεται αρμονικά με έναν ηλεκτροκινητήρα 46 ίππων αποδίδοντας συνολικά 379 άλογα με 58 κιλά ροπή. Διαθέσιμοι θα είναι επίσης δύο πετρελαιοκινητήρες TDI, ένας V6 3.6 λίτρων απόδοσης 240 ίππων με 55 κιλά ροπή και μέση κατανάλωση 7.4 λίτρα/100 χλμ καθώς και ένας V8 απόδοσης 335 ίππων με 80 κιλά ροπή και με μέση κατανάλωση 9.1 λίτρα/100 χλμ. Συνολικά το νέο Touareg είναι 20% ποιο αποδοτικό σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν στον στάνταρ εξοπλισμό σύστημα τετρακίνησης 4MOTION με torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης καθώς και το νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιείται το πρόγραμμα “Off-road driving programme” το οποίο ρυθμίζει ABS, EDS, ASR, ενεργοποιεί το “Hill Descent Assist” και ρυθμίζει τις αλλαγές των ταχυτήτων να γίνονται σε τέτοιες στροφές ώστε να ανταπεξέρχονται καλύτερα στις εκτός δρόμου συνθήκες. Στο πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα “Terrain Tech Packet” το οποίο προσφέρει στο αυτοκίνητο την δυνατότητα να μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα έως και 100%.

Το Touareg θα παρουσιαστεί επίσημα τον Μάρτιο στην Γενεύη με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τον Απρίλιο. Video, φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=dWk9f_-mq6g

httpvh://www.youtube.com/watch?v=5ODpnlFUsX8

httpvh://www.youtube.com/watch?v=GY-4hPWjAaA

[Πηγή: Volkswagen]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)