Ανακοινώθηκε η τιμή του Abarth 695 Tributo Ferrari – κάθισε πρώτα…

Σχετικά άρθρα

Θυμάσαι το Abarth 695 Tributo Ferrari που παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη το 2009; Λοιπόν, η Fiat ανακοίνωσε ότι το ξεκινά τις πωλήσεις του, αρχικά στην Βρετανία, με αρχική τιμή της £29.600  γύρω στα €35.500 δηλαδή!!! Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 152 μονάδες και μηχανικά φορά τον 1400αρη turbo κινητήρα απόδοσης 180 ίππων με 23 κιλά ροπή ο οποίος διαθέτει εξάτμιση με μεταβλητό back pressure. Η κίνηση μεταφέρεται στους μπροστά τροχούς με έναν νέο ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο MTA (Manual Transmission Automated) με τις αλλαγές να γίνονται μόνο μέσω των paddles πίσω από το τιμόνι.

Νέες είναι οι ζάντες 17″ που διαθέτουν ελαστικά υψηλών επιδόσεων ενώ διαθέτει νέα σπορ ανάρτηση καθώς και τετραπίστονα φρένα Brembo 284mm. Τα 0-100χλμ/ώρα τα κάνει σε 7 δευτερόλεπτα, η τελική του ανέρχεται στα 225 χλμ/ώρα ενώ έχει μέση κατανάλωση 5.4 λίτρα/100 χλμ.

Από στιλιστικής πλευράς η Abarth θέλησε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα συνδυάζει την χρηστικότητα με τις επιδόσεις. Έτσι το 695 Tributo Ferrari διαθέτει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της Ferrari, καθρέπτες από ανθρακόνημα καθώς και 2 γκρι γραμμές κατά μήκος του όπως έχει η Ferrari 430 Scuderia. Στο εσωτερικό κλέβουν την παράσταση τα δερμάτινα bucket καθίσματα Abarth Corsa της Sabelt με πλάτη από ανθρακόνημα, το δερμάτινο τιμόνι και φυσικά το Sport Button το οποίο αλλάζει τις ρυθμίσεις σε κιβώτιο, ECU, στην σκληρότητα τιμονιού και στο ESP.  Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε επίσης φώτα bi-xenon, multimedia σύστημα με σύνδεση Bluetooth και ηλεκτρονικό κλιματισμό.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν σύντομα σε όλους τους αντιπροσώπους Abarth (17 στον αριθμό) στην Αγγλία. Ευκαιρία δεν το λες σίγουρα, αλλά αν κάποιος το θέλει για ένα μικρό συλλεκτικό αυτοκίνητο οκ.

[Πηγή: Fiat | Live Photos via: autoblog.comautoblog.nl]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...