Η αντιπροσωπεία της Ford στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι προέβη σε πρόγραμμα ανάκλησης 173 Mondeo, Galaxy και S-MAX παραγωγής από 25/3/2010 έως 27/12/2010. Μερικά από αυτά ενδέχεται να επηρεάζονται από σφάλματα λογισμικού στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου αμαξώματος (BCMii), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διάφορες δυσλειτουργίες στα ηλεκτρικά συστήματα. Τα οχήματα μπορεί να παρουσιάσουν δυσλειτουργίες που περιλαμβάνουν το μη ηθελημένο αναβόσβησμα των προβολέων ή των φλας ή/και την απενεργοποίηση των προβολέων.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ford, για να εγκατασταθεί το τροποποιημένο λογισμικό της BCMii ή εάν πρόκειται για αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρα 2.0L (DW10C), το τροποποιημένο λογισμικό για την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα (PCM), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 801 11 701 601.

[Πηγή: Ford Motor Hellas AEBE]