Ο κορυφαίος σχεδιαστής της Formula 1 είναι ο Adrian Newey. Το ξέρουμε και το βλέπουμε μέσα από τα μονοθέσια που σχεδιάζει για τη Red Bull Racing, τα οποία τα τελευταία 2,5 περίπου χρόνια είναι τα ταχύτερα του grid, αν ξεκινήσουμε από την RB5, που στα μέσα του 2009 έγινε ταχύτερη από την BGP001, την RB6 του 2010 και τη φετινή RB7. Φυσικά, δεν είναι ο μόνος που έχει επιρροή πάνω στα σχέδια της Red Bull, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό είναι με μεγάλη διαφορά δικό του.

Ο είναι, επίσης, μοναδικός, διότι έχει κερδίσει τίτλους με τις McLaren, Williams και RBR, όλες ομάδες με έδρα την Βρετανία, κάτι που δεν το γράφω τυχαία, αφού ο 52χρονος παραδέχεται πως δε θέλει ν’ αφήσει την οικογένειά του για κάποια άλλη ομάδα, για παράδειγμα τη Ferrari.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να σκέφτομαι τη Ferrari. Δεν έχει υπάρξει ποτέ η κατάλληλη στιγμή για να συμβεί κάτι τέτοιο. Επίσης, η οικογένειά μου και τα παιδιά μου είναι στην Αγγλία, έτσι δε θα ήθελα να τους αναστατώσω και να πάμε να ζήσουμε στην Ιταλία. Είναι κρίμα, γιατί είναι μια εξαιρετική ομάδα, και πολλοί οδηγοί θέλουν να οδηγήσουν για τη Ferrari μια μέρα, το ίδιο ισχύει και για τους μηχανικούς.

Παλαιότερα, είχαμε γράψει ότι, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο, η RB8 τού 2012 θα τους καταπλήξει όλους, σύμφωνα με τον Newey. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ο guru της αεροδυναμικής τονίζει ότι θα είναι μια εξέλιξη της RB7, ή αν θέλεις, της RB5, του πρώτου μονοθεσίου που εναρμονίζεται με τους κανονισμούς του 2009, οι οποίοι δεν έχουν δεχθεί μεγάλες αλλαγές μέχρι και σήμερα.

Ο κόσμος νομίζει ότι το είπα αυτό, αλλά ποτέ δεν το έκανα. Θα είναι μια εξέλιξη της RB5, το μονοθέσιο, δηλαδή, που ξεκίνησε αυτή τη σειρά. Το περσινό μονοθέσιο βασίστηκε πάνω του, έτσι έγινε η RB7. Η RB5 είναι ο πατέρας όλων αυτών των μονοθεσίων.


[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Vladimir Rys/Vladimir Rys Photography/Red Bull Racing]