Η Nissan ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2011, έκανε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών στην Ευρώπη πουλώντας 695.702 αυτοκίνητα +25% (140.000 μονάδες περισσότερες) σε σχέση με το 2010. Η Nissan το 2011 κατέκτησε το 3.7% του συνολικού μεριδίου της αγοράς (+0.6%) σε σχέση με το 2010.

Ο Paul Willcox, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Nissan Ευρώπης δήλωσε:

Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε το 2011, συμπεριλαμβανόμενου του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία, η Nissan δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη στην Ευρώπη. Η επίδοση αυτή οφείλεται στα πρωτοποριακά μοντέλα μας που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ευρώπη, για την Ευρώπη.

Συνολικά, η Nissan παράγει περίπου το 70% των οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη σε εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Ρωσία. Αυτό μας εξασφαλίζει ότι η γκάμα των μοντέλων που διαθέτουμε, είναι προσαρμοσμένη στις ευρωπαϊκές προσδοκίες όσον αφορά το στυλ, την ποιότητα, την απόδοση και την αξιοπιστία.

Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις της Nissan για το 2011 έφθασαν τις 5.688 μονάδες, οι οποίες την κατατάσσουν στην 6η θέση στις ταξινομήσεις του έτους και με μερίδιο αγοράς 5.8%. Παράλληλα στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών, οι πωλήσεις της Nissan στην Ελλάδα για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα έφθασαν τις 976 μονάδες, οι οποίες την κατατάσσουν στην 2η θέση και με μερίδιο αγοράς 15,4%.

[Πηγή: Nissan | Photo: Lance Gutin/Flickr]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Ρεκόρ όλων των εποχών για τις πωλήσεις της Nissan στην Ευρώπη, το 2011.

Σημειώθηκε αύξηση κατά 140.000 μονάδες σε σχέση με το 2010.

Η Nissan έσπασε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων για την Ευρώπη το 2011, κατακτώντας το καλύτερο, στην ιστορία της, μερίδιο αγοράς στην Γηραιά Ήπειρο. Συγκεκριμένα, στο ημερολογιακό έτος 2011 η Nissan κατέγραψε πανευρωπαϊκές πωλήσεις 695.702 μονάδων – αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ του 2010.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για τη Nissan, να κατακτήσει ένα μέσο μερίδιο αγοράς (κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου) που αγγίζει το 3,7%, θέτοντας ένα ακόμα ρεκόρ, αφού υπερέβη το προηγούμενο του 2010 κατά 0,6%.

Ο Paul Willcox, Vice President Sales & Marketing της Nissan Εurope, δήλωσε: “Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε το 2011, συμπεριλαμβανόμενου του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία, η Nissan δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη στην Ευρώπη. Η επίδοση αυτή οφείλεται στα πρωτοποριακά μοντέλα μας που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ευρώπη, για την Ευρώπη. Συνολικά, η Nissan παράγει περίπου το 70% των οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη σε εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Ρωσία. Αυτό μας εξασφαλίζει ότι η γκάμα των μοντέλων που διαθέτουμε, είναι προσαρμοσμένη στις ευρωπαϊκές προσδοκίες όσον αφορά το στυλ, την ποιότητα, την απόδοση και την αξιοπιστία”.

Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις της Nissan για το 2011 έφθασαν τις 5.688 μονάδες, οι οποίες την κατατάσσουν στην 6η θέση στις ταξινομήσεις του έτους και με μερίδιο αγοράς 5,8%. Παράλληλα στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών, οι πωλήσεις της Nissan στην Ελλάδα για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα έφθασαν τις 976 μονάδες, οι οποίες την κατατάσσουν στην 2η θέση και με μερίδιο αγοράς 15,4%.

[/learn_more]