Η Porsche Cajun τελικά ονομάζεται Macan [w/video]

Σχετικά άρθρα

H Porsche ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο μικρό SUV που ετοιμάζει δεν θα ονομάζεται Cajun όπως ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά Macan, δίνοντας παράλληλα και το πρώτο σκίτσο της. Το όνομα στην Ινδονησιακή διάλεκτο σημαίνει τίγρης και συνδυάζει την δύναμη, την γοητεία και την δυναμική, βασικά χαρακτηριστικά του νέου αυτοκινήτου της Porsche.

O Bernhard Maier, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche και εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος πωλήσεων και marketing δήλωσε:

Η Macan συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σπορ αυτοκινήτου με τα οφέλη ενός SUV, κάνοντας το μια γνήσια Porsche.

Η Porsche Macan θα γίνει το πέμπτο μοντέλο της εταιρίας και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην στρατηγική της έως το 2018. Η Porsche ευελπιστεί η Macan να γίνει το ίδιο πετυχημένη όσο η Cayenne όταν αυτή βγει από το εργοστάσιο της Λειψίας στα τέλη του 2013, στο οποίο ήδη έχουνε ξεκινήσει οι εργασίες επέκτασης του. Η Porsche θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθεί μια νέα γραμμή παραγωγής αλλά και ένα βαφείο ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Να θυμίσω ότι το νέο ελαφρύ και εύχρηστο entry-level crossover της Porsche θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα του Audi Q5 έτσι ώστε να τεθεί αντιμέτωπη με τα BMW X3, Mercedes GLK και Range Rover Evoque. Θα διαθέτει νέα ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και θα είναι μόνιμα τετρακίνητη. Υπάρχουν οι φήμες ότι η Cajun θα είναι διαθέσιμη και σε 3-πορτη έκδοση ενώ θα έχει επιθετικότερη σχεδίαση σε σχέση με αυτή του Q5. Το εσωτερικό θα ακολουθήσει την σχεδίαση των Cayenne και Panamera (τα οποία κατασκευάζονται και αυτά στο εργοστάσιο της Λειψίας.

Σε ότι αφορά τι κινητήρες θα φορά μέχρι στιγμής είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Φημολογείται ότι στη γκάμα θα υπάρχουν ο 2.0-λιτρος TSI των 220 ίππων, ο V6 3.0-λίτρων TSI απόδοσης 304 και 355 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ο 2.0-λιτρος TDI των 200 ίππων, ο 3.0-λιτρος V6 των 250 και 310 ίππων. Σε ότι αφορά την υβριδική έκδοση αυτή θα φορά τον 2.0-λιτρο TSI των 211 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 33 kW (45 ίππων) με την συνολική ιπποδύναμη να αγγίζει τα 245 άλογα με 480 Nm ροπής.

[Πηγή: Porsche]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το νέο SUV της Porsche θα ονομάζεται Macan

Στουτγάρδη. Το νέο σπορ αυτοκίνητο της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG στην κατηγορία SUV ονομάστηκε Macan.  Macan είναι η ινδονησιακή λέξη για την τίγρη, η οποία συνδυάζει ευλυγισία, ισχύ, γοητεία και δυναμική – βασικά χαρακτηριστικά του νέου off-road μοντέλου της εταιρείας.

“Το Macan συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σπορ αυτοκινήτου με τα οφέλη ενός SUV και είναι μια γνήσια Porsche”, δήλωσε ο Bernhard Maier, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Porsche AG. “Το όνομα μιας νέας Porsche πρέπει να ταιριάζει με τη μάρκα, να είναι εύηχο σε πάρα πολλές γλώσσες και διαλέκτους, προκαλώντας ταυτόχρονα θετικούς συνειρμούς.”

Αποτελώντας την πέμπτη σειρά μοντέλων της Porsche, το Macan διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη Στρατηγική με Ορίζοντα το 2018, με την οποία η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων επίσης. Η επιδίωξη επίσης Porsche με το Macan είναι το μοντέλο αυτό να μιμηθεί την επιτυχία του Cayenne. Το νέο SUV θα αρχίσει να βγαίνει από επίσης γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Λειψίας το 2013. Για το σκοπό αυτόν, το εργοστάσιο επεκτείνεται, ώστε να κατασκευαστούν πλήρεις εγκαταστάσεις παραγωγής με γραμμή συναρμολόγησης αμαξωμάτων και βαφείο. Πρόκειται για μια επένδυση 500 εκατ. ευρώ, σε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της εταιρικής ιστορίας της Porsche. Μεσοπρόθεσμα, στο εν λόγω εργοστάσιο Porsche θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι ονομασίες που χρησιμοποιεί η Porsche για τα μοντέλα επίσης σχετίζονται άμεσα με το κάθε μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του: το όνομα Boxster είναι συνδυασμός του κινητήρα μπόξερ (boxer) και της λέξης roadster, το Cayenne παραπέμπει στην ακρίβεια, η Cayman είναι ευέλικτη, ενώ η Panamera είναι κάτι περισσότερο από ένα Gran Turismo,  αφού θα μπορούσε  να κερδίσει τον αγώνα μεγάλων αποστάσεων Carrera Panamericana.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...
Autoblog.gr