Το νέο Lexus IS στην έκθεση του Detroit

Σχετικά άρθρα

Η Lexus ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα, ότι το νέο IS θα παρουσιαστεί στα μέσα Ιανουαρίου στην έκθεση του Detroit. Στιλιστικά θα δανείζεται στοιχεία από το πρωτότυπο LF-CC concept που είδαμε είδαμε στο Παρίσι, αλλά και το LFA, και έτσι θα διαθέτει μια εντελώς νέα σχεδίαση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Το νέο IS θα διαθέτει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, θα είναι ελαφρύτερο και θα διαθέτει επιθετική σχεδίαση. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν καλύτερης ποιότητας υλικά.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων ενώ θα υπάρχει επίσης μια υβριδική και μια υψηλών επιδόσεων έκδοση IS F. Είναι πιθανό να κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα των Toyobaru και θα είναι διαθέσιμο σε coupe, cabrio και wagon εκδόσεις. Η γρήγορη έκδοση IS-F, θα φορά έναν V8 κινητήρα, διαθέτοντας πιο επιθετική σχεδίαση από τη τωρινή γενιά.

To Lexus IS Hybrid θα φορά έναν υβριδικό κινητήρα αποτελούμενο από έναν 2.5-λιτρο turbo Atkinson τετρακύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Θα έχει μέση κατανάλωση 3,8-λίτρων/100 χλμ με λιγότερα από 100 γρ/χλμ εκπομπές CO2 και θα αποδίδει 240 άλογα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με έναν CVT κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6,9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 225 χλμ/ώρα.

Lexus LF-CC Concept

[Πηγή: Lexus]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

ALL-NEW LEXUS IS TO MAKE WORLD DEBUT AT THE NORTH AMERICAN INTERNATIONAL AUTO SHOW

Lexus will reveal the all-new IS on Tuesday 15 January at the North American International Auto Show in Detroit.

Inspired by the acclaimed LF-CC and featuring some design cues of the LFA, the new model has been completely redesigned, inside and out.

The Lexus press conference at the show will be presented live on-line at www.lexus.com.

[/learn_more]

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...