H αμερικάνικη αγορά θα βοηθήσει τον τριπλασιαμό των πωλήσεων της Alfa Romeo μέσα σε τρια χρόνια

Σχετικά άρθρα

alfa-romeo-4c-launch-edition-live-in-geneva-2013-22

Η Alfa Romeo μέσω του εταιρικού της πλάνου που είχες διαβάσει αποκλειστικά εδώ αλλά και από τις δηλώσεις του Sergio Marchionne να δώσει προτεραιότητα στην Αμερικάνικη αγορά σε σχέση με την Ευρωπαϊκή, έχει στόχο να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της παγκοσμίως μέχρι το 2016, που σε απλή αριθμητική εννοούμε να αυξήσει περίπου κατά 300.000 τις πωλήσεις.

Ο Marchionne έχει θέσει αυτούς τους φιλόδοξους στόχους για την εταιρία, αλλά ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Louis-Carl Vignon πιστεύει ότι οι αριθμοί είναι απόλυτα ρεαλιστικοί, χάρη κυρίως στο άνοιγμα της εταιρίας στην αγορά των ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή, η Alfa Romeo στηρίζεται στις πωλήσεις μόνο της MiTo και Giullietta στην οικονομικά βομβαρδισμένη Ευρώπη.

Η Alfa Romeo θα έχει νέα προϊόντα που θα διατεθούν σε νέες αγορές εκτός της ΕΕ, με την εταιρία να επιστρέφει στις ΗΠΑ αυτό το έτος, για πρώτη φορά μετά από το 1995, με τις επόμενες αγορές να σχεδιάζει να είναι η Αφρική, η Ρωσία και η Μέση Ανατολή μέχρι το 2016.

Η 4C θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της μάρκας σε αμερικανικό έδαφος και λίγο αργότερα,θα ακολουθήσει η Giulia σε sedan και wagon, καθώς και ένα μεγαλύτερο αγνώστων στοιχείων sedan.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο CEO του Fiat Group ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το υπόλοιπο 41.5%  του Chrysler Group LLC, καθώς πρόσφατη αναφορά έδειξε ότι η ιταλική εταιρία έχει αρκετό διαθέσιμο ρευστό για την εξαγορά. Προς το παρόν η  Fiat κατέχει το 58.5% της Chrysler, με το υπόλοιπο να το έχει η United Auto Workers ή VEBA.

[Πηγή: Automotive News, Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ιταλική κυβέρνηση: Παράνομη η κατασκευή της Alfa Romeo Milano στην Πολωνία

Και ο "πόλεμος" λέξεων μεταξύ της εθνικιστικής ιταλικής κυβέρνησης, υπό την πρωθυπουργό Giorgia Meloni και της Stellantis καλά κρατεί, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται...