Το Fox News μετατρέπει την υπόθεση hacking αυτοκινήτου σε “τρομοκρατική παιδική χαρά”

Σχετικά άρθρα

fox_hn_terror_cars_130716c-615x345

Πριν λίγο καιρό δημοσιεύσαμε την είδηση ότι hackers μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποια –αν όχι όλα τα- συστήματα των σύγχρονων αυτοκινήτων και να «παίξουν» με τα νεύρα ή ακόμα και τη ζωή του οδηγού. Οι δύο ερευνητές στο άρθρο που είχα δημοσιεύσει χρησιμοποιούσαν ενσύρματη σύνδεση καθώς η ασύρματη πρόσβαση στα συστήματα των αυτοκινήτων είναι κάτι που έχει επιτευχθεί από ερευνητές των πανεπιστημίων της California και της Washington, και έδειξαν τι μπορεί να κάνει κάποιος κακόβουλος και κακεντρεχής hacker αν το θέλει. Ο φυσιολογικός κόσμος, κοιτάει μία τέτοια είδηση και ενώ προβληματίζεται λίγο με δεδομένο πως τα αυτοκίνητα εξαρτώνται όλο και περισσότερο σε υπολογιστές, δεν το ξανασκέφτεται, με τη λογική «έχουμε δρόμο μπροστά μας». Δηλαδή είναι δυνατό να γίνει αλλά όχι πιθανό στο άμεσο μέλλον.

Αυτή η λογική προφανώς δεν υπάρχει στο Fox News, τον «ενημερωτικό» κολοσσό των Η.Π.Α. αφού πήραν την είδηση, και την εξέλιξαν σε επίπεδα δεύτερης «9/11». Το σκεπτικό είναι απλό και δοκιμασμένο στην τρομολαγνία/τρομοκρατία: Παίρνεις μία πραγματική είδηση, εφαρμόζεις γενικεύσεις, μαζικότητα και «σοφά» επιλεγμένες λέξεις και έτσι δημιουργείς μία φαινομενικά ρεαλιστική κατάσταση στην οποία όλοι κινδυνεύουν και κανείς δεν είναι ασφαλής.

http://youtu.be/JdVuSXSWExY

Ευτυχώς, ο λεγόμενος «cyberterrorism analyst» του καναλιού, στο τέλος το σώζει λίγο, λέγοντας πως σε μία κλίματα τρόμου από το 1 έως το 10, όπου το 10 είναι «παναγιά-μου-θα-πεθάνουμε-όλοι-αύριο», η υπόθεση αυτή τοποθετείται γύρω στο 1,5 αλλά φροντίσει να συνεχίσει τονίζοντας πως «παρότι μπορεί να πιστεύουμε πως δεν είναι πιθανό, πρέπει να προσέχουμε». Με λίγα λόγια είναι σαν να λέει «ναι, μπορεί να του δίνω 1,5 στην κλίμακα αλλά του συμπεριφέρομαι σαν 8». Το μόνο στο οποίο θα συμφωνήσω απόλυτα με την εκπομπή είναι η λύση που προτείνει μεταξύ σοβαρού και αστείου στο τέλος. Ναι, αν νιώθετε πως απειλήστε, υπάρχει η λύση που λέγεται μεταχειρισμένο. Βέβαια, τα μοντέλα που προτείνουν στο Fox είναι αμερικάνικα και κατ’ επέκταση δύσκολο να βρεθούν στην Ευρώπη αλλά υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά και γιαπωνέζικα της δεκαετίας ’70 ή ’80 που θα σας κρατήσουν ασφαλέστερους σε μία περίπτωση αυτοκινητικής τρομοκρατίας.

Πέρα από την πλάκα όμως, η πιθανότητα κάποιος να μπει ασύρματα στο αυτοκίνητό σου και να κρυφακούσει συζητήσεις μέσω του Bluetooth ή να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα υποσυστήματα, υπάρχει. Ωστόσο είναι κάτι που γνωρίζουν καλά οι εταιρίες και είμαι σίγουρος πως θα δουλέψουν πολύ ώστε να την ελαχιστοποιήσουν. Από την άλλη, υπάρχει και η λογική του «γιατί να έχει internet το αυτοκίνητό μου;» με την οποία συμφωνώ. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει λόγος ακόμα να τρέχουμε γυμνοί στους δρόμους φωνάζοντας «ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ»!

[Πηγή Fox News via Youtube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...