Ο διαγωνισμός Pwn2Ow διοργανώνεται ετησίως από το 2007. Πρόκειται από τους δυσκολότερους και πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς cracking παγκοσμίως, με τη συμμετοχή έμπειρων crackers και hackers, με πολλές εταιρίες να συμμετέχουν ώστε να εντοπίσουν τα τρωτά σημεία των λογισμικών τους.

Επτά είναι οι βασικές κατηγορίες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι crackers και hackers: Virtualization, Web Browser, Enterprise Applications, Server, Local Escalation of Privilege, Enterprise Communications και Automotive.

Η Tesla έχοντας παράδοση στις προκλήσεις για hacking και cracking του software των αυτοκινήτων της, που ήταν η πρώτη εταιρία που αναβάθμιζε τα μοντέλα της μέσω Over The Air αναβαθμίσεων, ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και φέτος στον διαγωνισμό, με ένα Model 3 και με ένα Model S, προκαλώντας τους συμμετέχοντας να χακάρουν τα υποσυστήματά τους, ακόμη και το Autopilot.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε για το Tesla Model 3 (βασισμένο σε Intel ή Ryzen), είτε για το Tesla Model S (βασισμένο σε Ryzen). Δεδομένου ότι κάθε αυτοκίνητο έχει πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας, υπάρχουν διάφορες βαθμίδες βραβείων, με το μεγαλύτερο έπαθλο να αγγίζει τις 600.000 δολάρια, ενώ οι συμμετέχοντες μπορεί να να κερδίσουν και το αυτοκίνητο.

Ο φετινός διαγωνισμός Pwn2Own θα πραγματοποιηθεί στο Sheraton Wall Center στο Βανκούβερ του Καναδά το τριήμερο 22-24 Μαρτίου, αλλά οι συμμετέχοντας μπορούν να διαγωνιστούν και εξ΄αποστάσεως. Περισσότερα από 1.000.000 δολάρια σε μετρητά και βραβεία είναι διαθέσιμα στους διαγωνιζόμενους σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων της Tesla.

Η Tesla με την κίνηση αυτή διαφημίζει τόσο την ασφάλεια του λογισμικού της, ενώ παράλληλα, εάν κάποιος καταφέρει να το χακάρει, τότε θα μπορέσει να κλείσει την όποια “τρύπα” διαθέτει το λογισμικό της, αυξάνοντας περαιτέρω την ασφάλεια αυτού.