next-lexus-ls-to-wear-a-fuel-cell_2

Η Lexus αυτή τη περίοδο ετοιμάζει την επόμενη γενιά του LS και πιθανότατα θα παρουσιαστεί το 2016, με το μοντέλο να παραμείνει η ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να επιδιώκει την τελειότητα, και να φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με το γιαπωνέζικο περιοδικό Best Car, το νέο LS πιθανότατα θα προσφέρεται και με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου, με τον σχεδιασμό της να διαφέρει από τα υπόλοιπα μοντέλα της Lexus και να γίνεται πιο “πιο συναισθηματικός”, με ότι αυτό σημαίνει.

next-lexus-ls-to-wear-a-fuel-cell_3

Ακόμα, το γιαπωνέζικο μέσο, έχοντας κατά νου και την δήλωση του Alain Uyttenhoven, το αφεντικό της στην Ευρώπη, που απέκλεισε το ενδεχόμενο η Lexus LS να υιοθετήσει τον liftback σχεδιασμό της Porsche Panamera, ετοίμασε ένα rendering. Αυτό μας δείχνει την λιμουζίνα να δανείζεται κάποια στοιχεία από το Toyota Mirai, ειδικά στον εμπρός προφυλακτήρα, κάτι που προφανώς θα αποτελεί και την ταυτότητα των υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων της εταιρίας.

next-lexus-ls-to-wear-a-fuel-cell_1

Η επιλογή της έκδοσης καύσης υδρογόνου, θα μπορούσε να προσφερθεί ως μια πιο ακριβή εναλλακτική λύση του υβριδικού LS ή ακόμα και να το αντικαταστήσει γενικά. Αυτό γιατί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Mirai είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει των 151 ίππων και 335 Nm ροπής ηλεκτροκινητήρα.

To υδρογονοκίνητο LS θα ζυγίζει 2.100 κιλά, και θα εφοδιάζεται με μια κυψέλη καυσίμου 150 kW (204 ίππων) μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα 220 kW (300 ίππων), με το μηδενικών εκπομπών όχημα, να έχει αυτονομία 384 χιλιομέτρων.