Έκθεση Γενεύης 2015: Audi Prologue Avant concept

Σχετικά άρθρα

Audi-Prologu-Avant-Concept-in-Geneva-2015-4

Η Audi μαζί με τα νέα Q7 και R8, από πλευράς πρωτοτύπων έφερε το Prologue Avant concept, που όπως η ίδια περιγράφει, αποτελεί “μία νέα ερμηνεία της Avant φιλοσοφίας”.

Το αποτέλεσμα αυτής της νέας ερμηνείας, είναι ένα επιβλητικό station wagon, με φαρδιά γρίλια, αριστερά και δεξιά της οποίας βρίσκονται τα Matrix Laser φωτιστικά σώματα και sport αεραγωγούς. Πιο πίσω, βλέπουμε ένα έντονα “γλυπτό” αμάξωμα με μυώδη φτερά και πόρτες άνευ χειρολαβής που λειτουργούν με έναν αισθητήρα το αλουμινένιο περίβλημα των παραθύρων. Το Prologue Avant concept, έχει επίσης αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τρισδιάστατα πίσω φώτα και φυσικά, ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η μίξη των υλικών – αλουμίνιο, ξύλο και Unikat δέρμα. Το design είναι “καθαρό” και συγκρατημένο αλλά το πρωτότυπο διαθέτει άφθονη τεχνολογία όπως οι 3 σταθερές οθόνες αφής και 2 αφαιρούμενες OLED οθόνες που λειτουργούν ως το σύστημα infotainment για τους πίσω επιβάτες. Το Prologue Avant, φιλοξενεί στην παρούσα μορφή του 4 επιβάτες στα 4 ξεχωριστά καθίσματα ενώ η μακριά κεντρική κονσόλα φαίνεται να διασχίζει ολόκληρη την καμπίνα δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρείται.

Audi-Prologu-Avant-Concept-in-Geneva-2015-3

Ενδιαφέρον όμως είναι και το powertrain. Το concept κινείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν 3-λιτρο TDI, έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία ιόντων-λιθίου 14.1 kWh. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος αυτού, είναι 455 άλογα και 750 Nm ροπής με αποτέλεσμα το Audi Prologue Avant concept, να μπορεί να επιταχύνει έως τα 100 km/h από στάση σε 5.1 δευτερόλεπτα με την τελική του να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Πιο εντυπωσιακά, είναι τα νούμερα που δημοσίευσε η Audi για την κατανάλωση. Το αυτοκίνητο, καταναλώνει κατά μέσο όρο 1.6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και μπορεί να διανύσει έως και 54 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το concept διαθέτει carbon-ceramic φρένα, αερανάρτηση και ενεργή τετραδιεύθυνση. Περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείς να μάθεις διαβάζοντας το εκτενέστατο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...