Η ατυχία του Kimi ξαναχτυπά, μέσω… ηλεκτρικής κουβέρτας

Σχετικά άρθρα

Raikkonen

Πολλές και χαρακτηριστικές είναι οι άτυχες στιγμές του Kimi Raikkonen κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Φινλανδός έχει χάσει αρκετούς βαθμούς με τον τρόπο αυτό, ενώ ο σημερινός του, 7ος ταχύτερος χρόνος στις κατατακτήριες μπορεί να συνδυαστεί με μια ακόμα ατυχία για τον Πρωταθλητή του 2007.

Ξέρεις ότι σχεδόν πάντα όλοι οι οδηγοί φροντίζουν να έχουν διαθέσιμα δύο σετ μαλακότερων ελαστικών για το Q3 και τα χρησιμοποιούν προκειμένου να κατεβάσουν όσο περισσότερο γίνεται τα χρονόμετρα. Σήμερα, ωστόσο, ο Kimi χρησιμοποίησε μόνο ένα σετ, αφού το ένα σετ καταστράφηκε εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτρική κουβέρτα, όπως λέει ο 35χρονος.

Είχαμε ένα νέο σετ ελαστικών που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στο τέλος, αλλά, για κάποιον περίεργο λόγο, κάηκε μέσα σε μία κουβέρτα και καταστράφηκε. Αλλά, αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Ήταν δύσκολες μέρες, αλλά αύριο είναι ο αγώνας κι ελπίζουμε πως μπορούμε να πάρουμε κάποιους καλούς βαθμούς.

Raikkonen

Παρόλο που η Scuderia φρόντισε ώστε η SF15-T να είναι κατά 70% ανανεωμένη στο Montmelo, ο «Iceman» παρέμεινε στα προηγούμενα εξαρτήματα, κάτι για το οποίο δεν μετανιώνει, μιας και τα πράγματα άλλαξαν μόνο στο τέλος των κατατακτήριων.

Ήταν δική μου απόφαση, μαζί με την ομάδα. Αλλάξαμε το μονοθέσιο στο παλιό πακέτο, διότι δεν ήμουν σίγουρος γι’ αυτό, καθώς ήταν μια δύσκολη μέρα χθες. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι είναι εντάξει και αν το πακέτο λειτουργεί σωστά. Όταν παίρνεις μια απόφαση, έχεις προφανώς πολλή δουλειά να κάνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξουμε, αλλά είμαι χαρούμενος που πήρα το ρίσκο.

Το μονοθέσιο ήταν καλό το πρωί και στις κατατακτήριες, αλλά το τελευταίο σετ ελαστικών στου Q3 μού έδωσε χαμηλή πρόσφυση και ήταν ένας κακός γύρος. Ήμουν προετοιμασμένος να πάρω το ρίσκο και μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μια χαρά.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα