960

Ενώ ακόμη περιμένουμε την απόσχιση της Ferrari μέσω του IPO της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι φήμες οργιάζουν. Βλέπεις, μέσα στους επόμενους μήνες, ο CEO της Ιταλικής εταιρίας, ο 68χρονος Amedeo Felisa, αναμένεται να παραιτηθεί από το πόστο του και όπως θα περίμενε κανείς για μία εταιρία με το όνομα και την ιστορία της Ferrari, η έλλειψη διάδοχης κατάστασης έχει πυροδότησει έντονη φημολογία.

Σύμφωνα με πηγές, την θέση του Felisa μάλλον θα πάρει ο πολυπράγμων, Sergio Marchionne. Ο Felisa θα διατηρήσει έναν συμβουλευτικό ρόλο, αλλά τις αποφάσεις, θα παίρνει ο Marchionne που να υπενθυμίσουμε, έχει ήδη τον τίτλο του προέδρου της Ferrari έπειτα από την αποχώρηση του Luca di Montezemolo. Να θυμίσουμε ότι ο Felisa ξεκίνησε την καριέρα του στην Ferrari το 1990 και ανέλαβε καθήκοντα CEO το 2008. Η αποχώρηση του –που μπορεί να μην είναι επίσημη ακόμα αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρη- θα σηματοδοτήσει το τέλος μίας εποχής.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι ο Sergio Marchionne, εκτός από την θέση του προέδρου στην Ferrari, κατέχει έναν ασυνήθιστο αριθμό θέσεων. Προφανώς είναι CEO της Fiat Chrysler Automobiles. Όμως είναι πρόεδρος στην CNH Industrial NV, την βιομηχανία φορτηγών και αγροτικών μηχανημάτων που “αποσχίστηκε” από την Fiat το 2011, αντιπρόεδρος της Exor SpA, της εταιρίας της οικογένειας Agnelli που ελέγχει την FCA, πρόεδρος της SGS SA, μίας Ελβετικής εταιρίας που δοκιμάζει προϊόντα και ανεξάρτητος διευθυντής στην Philip Morris International. Ενώ δεν είναι σπάνιο ένα άτομο να έχει περισσότερες από μία θέσεις, ο Marchionne σαν να το έχει παρακάνει…