Δεν παραιτείται ο CEO της Takata

Σχετικά άρθρα

Shigehisa Takada takara ceo

Ο Shigehisa Takada, o CEO της Takata δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την θέση του παρά το σκάνδαλο με τους εκατομμύρια προβληματικούς αερόσακους. Παρότι οι φήμες ήθελαν τον Takada να παραιτείται χθες, 29 Ιανουαρίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις ανακλήσεις, η Takata με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον CEO της να παραιτηθεί.

Η Takata έχει χάσει 5 μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, σημαντικούς επενδυτές της, ενώ έχει δει και τις πωλήσεις των τιμονιών της να πέφτουν σημαντικά. Ο Shigehisa Takada είναι ο εγγονός του ιδρυτή της Takata, με την εταιρία να είναι πιθανό να χρειάζεται κάποιου είδους οικονομικής στήριξης για να παραμείνει στη ζωή. Ακούγονται διάφορα σενάρια, όπως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η εξασφάλιση νέων δανείων, ή ακόμη και η βοήθεια από τους κατασκευαστές των αυτοκινήτων, οι οποίοι θα αναλάβουν να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος των δαπανών για την επιδιόρθωση των προβληματικών αερόσακων της Takata.

Στις σχετικές ειδήσεις η Honda ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία το τελευταίο τρίμηνο του 2015, όπου ξόδεψε 428,3 εκατ. δολάρια για δαπάνες που αφορούσαν την ποιότητα κατά το τρίτο τρίμηνο. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει το κόστος ανακλήσεων της Takata, με την Honda να παρουσιάζει 158,5 εκατ. δολάρια τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...