Ανανέωση: Τελικά δεν πρόκειται για επίσημη διαρροή, αλλά για υποθέσεις του ιαπωνικού περιοδικού Holiday Auto.

Στην εποχή του Internet τίποτα δεν μένει κρυφό και κάπως έτσι διέρρευσε το προσπέκτους της νέας Toyota Supra, κάνοντας μας γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου σπορ ιαπωνικού μοντέλου που θα πωλείται με τα σήματα της Gazoo Racing.

Από την φωτογραφία που διέρρευσε βλέπουμε το μπροστά φωτιστικό σώμα του μοντέλου, τεχνολογίας LED που είναι σχεδόν παρόμοιο με αυτό του πρωτότυπου FT-1 concept. Το μήκος της νέας Supra ανέρχεται στα 4.380 mm, το πλάτος της στα 1.830 mm, το ύψος της στα 1.280 mm, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.470 mm. Αναλόγως της έκδοσης, πατά στη Γη με ζάντες 18″ και 19″, με το βάρος της να κυμαίνεται μεταξύ των 1.350 και 1.430 κιλών.

Πάμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης που δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα των κινητήρων που θα προσφέρεται η νέα Supra. Βασικός κινητήρας θα είναι ο 2,0-λιτρος turbo βενζίνης απόδοσης 192 ίππων με 320 Nm ροπής. Ο ίδιος κινητήρας θα προσφέρεται και σε μια δυνατότερη έκδοση απόδοσης 252 ίππων με 400 Nm ροπής, ενώ κορυφαία επιλογή θα είναι ένας 3,0-λιτρος εξακύλινδρος απόδοσης 340 ίππων με 450 Nm ροπής.

Στην έκθεση του Τόκιο τον ερχόμενο Οκτώβρη, η Toyota θα παρουσιάσει το πρωτότυπο της νέας Supra, ένα πρωτότυπο που θα είναι πολύ κοντά στο τελικό μοντέλο παραγωγής που θα προσφέρεται αποκλειστικά σε coupe έκδοση. Η παραγωγή της Supra, όπως και της BMW Z4/Z5 θα γίνεται στο εργοστάσιο της Magna Stayer στην Αυστρία, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από το 2018.