Και η Βenetton στη μάχη εξαγοράς της Ducati

Σχετικά άρθρα

Όλο και περισσότερες εταιρίες μπαίνουν στη μάχη εξαγοράς της Ducati, μιας και πλέον θέλουν να την αποκτήσουν ινδικές και αμερικανικές εταιρείες, αλλά και η γνωστή ιταλική οικογένεια Βenetton (μέσω της Edizione Holding).

Όπως είχε γίνει γνωστό τον Ιούνιο, φαβορί αρχικά ήταν η αμερικανική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών Harley Davidson, με επικείμενη προσφορά εξαγοράς κοντά στα 1,5 δισ. ευρώ, ωστόσο αργότερα εκδήλωσαν ενδιαφέρον γνωστά funds όπως η KKR, η Bain Capital και η Permira.

Πλέον, στη «μάχη» μπαίνουν οι ινδικές εταιρείες κατασκευής μοτοσικλετών, Eicher Motors και Bajaj Auto, αλλά και η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία Polaris Industries. Η Volkswagen, μέσω της Audi που ελέγχει τη Ducati συνεργάζεται με την επενδυτική εταιρία Evercore για την πώληση της μάρκας, η οποία θα την βοηθήσει να χρηματοδοτήσει την στρατηγική αναθεώρηση, μετά το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων της. Η γερμανική εταιρία ελπίζει να αποκομίσει 1,4 με 1,5 δισ. ευρώ από την πώληση της ιταλικής φίρμας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW αναβαθμίσει το ID.3 και δυναμώνει το ID.3 Pro S

Έχουν περάσει μόλις 14 μήνες από τότε που η Volkswagen κυκλοφόρησε το ανανεωμένο ID.3 και η γερμανική εταιρία έκανε σήμερα γνωστό πως αναβαθμίζει ξανά...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...