Επίσημο: Η Toyota στο WEC μέχρι το 2019

Σχετικά άρθρα

Την ετήσια εκδήλωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής, που έγινε μετά την λήξη του 6ώρου αγώνα του Bahrain, επέλεξε η Ιαπωνική εταιρία ώστε να επισημοποιήσει κάτι που ήταν δεδομένο αρκετούς μήνες.

Παρά την αποχώρηση της Porsche από τον θεσμό, και την αναμφισβήτητη κρίση που περνάει το WEC, καθώς το συνεχώς αυξανόμενο κόστος έχει οδηγήσει την φυγή και της Audi από την LMP1 κατηγορία, η Toyota επιμένει. Και πολύ καλά κάνει, έστω και αν παίζει –σχεδόν– μόνη της.

Όπως ξέρεις, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σειρά δραστικών αλλαγών προκειμένου το πρωτάθλημα να παραμείνει ζωντανό, και η Toyota είναι η μόνη εταιρία που θα μείνει πιστή και αφοσιωμένη στην συγκεκριμένη μορφή αγώνων.

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής της Toyota ενισχύεται και από τις δοκιμές που έκανε ο Fernando Alonso με την TS050 Hybrid στην πίστα του Bahrain το περασμένο σαββατοκύριακο. Εκεί συμπλήρωσε 113 γύρους, με τον καλύτερο χρόνο που σημείωσε να ήταν στο 1:43.013, όταν ο ταχύτερος γύρος της ημέρας ήταν από τον Mike Conway, και το μονοθέσιο της Toyota με τον αριθμό #7, με 1:42.381.

Ο τεχνικός διευθυντής της Toyota Motorsport GmbH, Pascal Vasselon, τόνισε ότι το πρόγραμμα του Alonso δεν είχε ποτέ σκοπό τους γρήγορους χρόνους, τονίζοντας:

Δεν βγήκαμε έξω ποτέ με λίγα καύσιμα, και δεν κάναμε ποτέ προσομοίωση κατατακτηρίων – δεν υπήρχε τρόπαιο για να κερδίσει σήμερα. Έχουμε κάνει λίγη δουλειά με τον Fernando. Όταν εξοικειώθηκε με το αυτοκίνητο το απόγευμα έκανε κάποιες δοκιμές ελαστικών, συμπληρώνοντας αυτές που έκανε ο Mike [Conway] στο άλλο αυτοκίνητο.

Από την πλευρά του, ο Alonso δήλωσε:

Πιστεύω ότι οι δοκιμές με ένα LMP1 αγωνιστικό είναι πάντα ωραίες για κάθε οδηγό, αυτά τα αυτοκίνητα είναι καταπληκτικά στην οδήγηση, και είναι πολύ συνεπή στα stints. Μια μέρα θα ήταν ωραίο [να αγωνιστώ σε αγώνα αντοχής]. Δεν ξέρω πότε, αλλά οι αγώνες αντοχής είναι σίγουρα ένας από τους στόχους για μένα στο μέλλον μετά την F1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στη μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 και 30 ετών προχωρούν η Toyota και η Honda

Δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας συμφώνησαν να προχωρήσουν στις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών των τελευταίων δεκαετιών, σε μια πρώιμη ένδειξη δυναμικής κινητικότητας στο...

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει ως μικρότερο Land Cruiser

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Land Cruiser FJ, το οποίο -αν βγει ένα μοντέλο με αυτό το όνομα- πιθανότατα θα αποτελέσει...

Volkswagen Golf R Vs Toyota GR Corolla. Ποιο είναι ταχύτερο στο 400άρι;

Ποιο από τα δύο τετρακίνητα hot hatches είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση; Το Volkswagen Golf R φορά έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 320 ίππων με...

Έφυγε τροχός από ένα Boeing 777 και κατέστρεψε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όταν κατά την απογείωση ενός Boeing 777-200ER της United Airlines, έφυγε ένας από...
Autoblog.gr