ΗΠΑ: 7 χρόνια φυλάκιση στο πρώην στέλεχος της VW

Σχετικά άρθρα

Ο Oliver Schmidt, διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος συμμόρφωσης σε θέματα εκπομπών ρύπων και κανονισμών της Volkswagen στις ΗΠΑ από το 2014 έως τον Μάρτιο του 2015.

Αφού συνελήφθη στις αρχές του έτους από FBI στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, όταν ο ίδιος επέστρεφε στην Γερμανία μετά από διακοπές στην Κούβα, το περιφερειακό δικαστήριο του Ντιτρόιτ των ΗΠΑ τον καταδίκασε χθες σε 7 χρόνια φυλάκισης για το ρόλο του στο Dieselgate.

Ο Schmidt τον περασμένο Αύγουστο παραδέχτηκε την ενοχή του, ως μέρος του συμβιβασμού που είχε επιτευχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν οι περισσότερες από τις 11 κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί σε βάρος του -οι οποίες, σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούσαν να επιφέρουν ποινή φυλάκισης ως και 169 ετών.

Τελικά ο δικαστής Sean Cox τον καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη (5 χρόνια για συνωμοσία και 2 χρόνια για ποινική παραβίαση του νόμου περί καθαρού αέρα) και σε καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 400.000 δολαρίων, παρότι ο συνήγορος υπεράσπισης του Schmidt, πρότεινε φυλάκιση 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 δολαρίων.

Ο 48χρονος Schmidt, που θα εκδιωχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις εκτίσει την ποινή του, είναι το δεύτερο στέλεχος της VW που καταδικάζεται στις ΗΠΑ για το Dieselgate, μετά τον James Liang, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 200.000 δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...