Αυτή είναι η νέα Bentley Bentayga Plug-In Hybrid

Σχετικά άρθρα

Η Bentley παρουσίασε την Bentayga πριν δυόμιση χρόνια, με την παραγωγή της να ξεκινά το Νοέμβριο του 2015. Αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο με τον νέο 6.0-λίτρων twin-turbo W12 κινητήρα, απόδοσης 608 ίππων με 900 Nm ροπής. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 301 χλμ/ώρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η βρετανική εταιρία παρουσίασε την πετρελαιοκίνητη έκδοση της Bentayga, με τo πολυτελές SUV να δανείζεται τον 4,0-λίτρων V8 TDI του Audi SQ7 με διπλά twin-scroll turbo και ένα ηλεκτρικό turbo e-booster 48 V, αποδίδοντας τα ίδια άλογα με το SQ7, 435 στον αριθμό, με την ροπή να αγγίζει τα 900 Nm. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,8 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται στα 270 χλμ/ώρα, κάνοντας την πετρελαιοκίνητη Bentayga το ταχύτερο diesel SUV στον κόσμο.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, προστέθηκε ένας νέος κινητήρας στην γκάμα του μοντέλου. Έτσι, από τον Ιούλιο του 2018 θα προσφέρεται και με έναν 4,0-λιτρος V8 biturbo βενζινοκινητήρα, που συναντάμε στην Porsche Cayenne και στην Lamborghini Urus. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 550 άλογα και 770 Nm ροπής, όπως ακριβώς στα μοντέλα της Porsche. H Bentayga με τον V8 επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα, όταν η αντίστοιχη με τον W12 είναι ταχύτερη κατά 0,4 δευτ. στο σπριντ, έχοντας 11 χλμ/ώρα μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες της νέας, plug-in υβριδικής έκδοσης της Bentayga. Και αυτή θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, και θα παρουσιαστεί σε λίγες ώρες στην έκθεση της Γενεύης. Θα φορά τον 2,9-λιτρο turbo V6 κινητήρα βενζίνης που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Πρόκειται για το παρόμοιο κινητήριο σύνολο που συναντάμε στην Panamera 4 E-hybrid απόδοσης 462 ίππων και 700 Nm ροπής.

H βρετανική εταιρία θα προσφέρει plug-in υβριδικές εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της στο εγγύς μέλλον, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους πελάτες της, να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα της Bentley στους δρόμους των πόλεων χωρίς να εκπέμπουν ρύπους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Bentley, τα plug-in υβριδικά μοντέλα παρέχουν “τα καλύτερα των δύο κόσμων [αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνητα]”, ενώ θα είναι η “τέλεια λύση” για τους πελάτες της βρετανικής εταιρίας που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους καθημερινά στα κέντρα των πόλεων, εκεί όπου σε κάποια χρόνια από σήμερα, θα απαγορευθούν τα αυτοκίνητα που θα καταναλώνουν βενζίνη και πετρέλαιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Bentley Bentayga S Black Edition

Η S Black Edition είναι η νέα έκδοση της Bentayga και ξεχωρίζει επειδή συνδυάζει έντονα χρώματα, μαύρες λεπτομέρειες και σύμφωνα με την Bentley είναι...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...