Η Hyundai παρουσίασε στις αρχές του προηγούμενου μήνα το νέο Santa Fe, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, αλλά στην χώρα καταγωγής του είναι ήδη διαθέσιμο. To αυτοκίνητο έχει μεγαλώσει σε μήκος μιας και πλέον φτάνει τα 4,77 μέτρα, το πλάτος τα 1,89 μέτρα, το ύψος τα 1,68 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,765 μέτρα, με τον σχεδιασμό του να είναι πιο τολμηρός , με λεπτά φωτιστικά σώματα, φέροντας τη “cascading” γρίλια της εταιρίας που πρωτοείδαμε στο νέο i30.

Στο εσωτερικό συναντάμε τριάκτινο τιμόνι, δερμάτινες επενδύσεις, μεγάλη οθόνη αφής και αλουμινένια διακοσμητικά. Το μοντέλο θα προσφέρεται με δύο turbodiesel κινητήρες, έναν 2,0 και έναν 2,2-λίτρων απόδοσης 186 ίππων και 402 Nn ροπής και 202 ίππων με 441 Nm ροπής αντίστοιχα, όπως και με έναν 2,0-λιτρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 235 ίππων με 353 Nm ροπής. Και οι τρεις κινητήρες συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που αναλαμβάνει να στείλει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Έχει χώρο αποσκευών 585 λίτρων στην πενταθέσια έκδοση και 130 λίτρα στην επταθέσια. Το νέο μοντέλο διαθέτει μια σειρά συστημάτων ασφαλείας κάτω από την ομπρέλα του Smart Sense και ανάμεσά τους συναντάμε το σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης επιβάτη στο πίσω κάθισμα, την τεχνολογία Safe Exit Assist, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.