Μόλις δύο ημέρες την μήνυση που κατέθεσε η Nikola Motor κατά της Tesla, ζητώντας 2 δισ. δολάρια, η Nikola Motor έκανε γνωστό πως η Anheuser-Busch παρήγγειλε 800 φορτηγά της.

Η παραγγελία της αμερικανοβελγικής εταιρίας ζυθοποιίας είναι μέρος της προσπάθειάς της να αυξήσει την αποδοτικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού της, και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 30% μέχρι το 2025. Ήδη η εταιρεία έχει παραγγείλει και 40 Tesla Semi και για να μας δώσει να καταλάβουμε τι σημαίνει η μείωση των εκπομπών κατά 30%, η εταιρία που παράγει τις Budweiser, Stella Artois, και Beck’s μας λέει ότι αυτό είναι ισοδύναμο με την απόσυρση από το δρόμο 500.000 αυτοκινήτων κάθε χρόνο.

H αμερικάνικη Nikola Motor έχει ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με την Bosch, προκειμένου να βγάλει στην αγορά, το 2020, τα φορτηγά της με κυψέλες υδρογόνου. Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν ώστε να κατασκευάσουν τον κινητήρα των Nikola One και Nikola Two, όπως θα ονομαστούν τα δύο φορτηγά, με την Bosch να τοποθετεί σε αυτά το eAxle σύστημά της. Το One έχει ως στόχο να φέρει την επανάσταση στον κλάδο των επαγγελματικών φορτηγών, με τον κινητήρα του να αποδίδει 1.000 άλογα με 2.711 Nm ροπής, και ανάλογα με τα ρεζερβουάρ υδρογόνου που γεμίζουν μέσα σε 20 λεπτά και τις μπαταρίες που εφοδιάζεται, έχει αυτονομία από 1.287 έως 1930 χλμ.