Λατρεία μεγάλη. Πώς να μην χορταίνει κανείς βίντεο από τη χρυσή εποχή του DTM, αυτή της Class One, και ιδίως, όταν πρωταγωνίστρια είναι η “κυρία” από το Μιλάνο. Μιλάμε βεβαίως για την Alfa Romeo 155 V6 Τourismo Internationale, όπως είναι το πλήρες όνομά της.

Σήμερα, θα δούμε και θα ακούσουμε κυρίως το πρώην αυτοκίνητο του Giancarlo Fisichella, στην τελευταία μάλιστα εξέλιξή της. Πρόκειται για την SE065 με την οποία συμμετείχε ο “Fisico” στο πρωτάθλημα του ITC του 1996, την τελευταία, δηλαδή, χρονιά της Class One και της χρυσής εποχής του DTM. Ο 2,5 λίτρων V6 κινητήρας που θα ακούσεις να “τραγουδά” στο παρακάτω βίντεο είναι αυτός που χρησιμοποιήθηκε απ΄τα μέσα της χρονιάς έως το τέλος της, και η ειδοποιός διαφορά του με την προηγούμενη εξέλιξή του είναι στην περιεχόμενη γωνία των κυλίνδρων (90 μοιρών αντί 60 μοιρών).

Κατά τα άλλα, 500 ίπποι στις 11.500 σ.α.λ., state of art ηλεκτρονικά που τίποτε δεν έχουν να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα ενός σύγχρονου αγωνιστικού-κι όλα αυτά σε ένα αυτοκίνητο εικοσαετίας, δείγμα του πόσο πολύ είχε εξελιχθεί η τεχνολογία στο εν λόγω πρωτάθλημα που άγγιζε ή και ακόμα, ξεπερνούσε το επίπεδο της Formula 1.

Α, και πώς το λένε οι Ιταλοί; Macchina bella!!!