Την προηγούμενη Πέμπτη, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Alfa Romeo Racing έκανε το shakedown του μονοθεσίου στην πίστα του Fiorano στην Ιταλία, και -όπως είχε ανακοινώσει- σήμερα το πρωί, λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι επίσημες δοκιμές για τη νέα χρονιά, η ομάδα παρουσίασε την C38 στα pits της ισπανικής πίστας της και τα επίσημα χρώματα του πρώτου της μονοθεσίου μετά την επιστροφή της στην F1.

Οι αλλαγές σε σχέση με το 2018 είναι πολλές και η ομάδα στοχεύει να έχει μια δυναμική παρουσία στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το όνομα του μονοθεσίου είναι C38, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα την επιρροή της Sauber Motorsport στην εξέλιξη και κατασκευή του.

Τα χρώματα του μονοθεσίου είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, συνδυάζοντας το κλασσικό μπλε-άσπρο της Sauber, με το κόκκινο που χαρακτηρίζει μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες στον χώρο των αγώνων, την Alfa Romeo. Ακόμα το λογότυπο της Alfa είναι μεγαλύτερο και έχει κυρίαρχη θέση στο κάλυμμα του power-unit της Ferrari.

Η νέα εποχή για την ομάδα με βάση το Hinwil της Ελβετίας ξεκίνησε σήμερα με πολύ καλό ρυθμό, παρά την έξοδο που είχε ο Raikkonen. Μετά το shakedown, ο 39-χρονος Φινλανδός είπε ότι το αισθάνθηκε καλά στο μονοθέσιο, και η ομάδα είναι κατάλληλα οργανωμένη.

Ο Frédéric Vasseur, επικεφαλής της Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την Alfa Romeo Racing C38 – ένα μονοθέσιο που είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς απ’ όλα τα μέλη της ομάδας, στη βάση μας στην Ελβετία, αλλά και στην πίστα. Τα νέα χρώματα είναι ακόμα πιο δυναμικά, ενώ χαιρόμαστε που καλωσορίζουμε τα λογότυπα των νέων υποστηρικτών μας που ενισχύουν την προσπάθεια μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για να δημιουργηθεί το μονοθέσιο. Τους ευχαριστώ για τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους, για την αποστολή της ομάδας μας και το σπορ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την πρόοδο και να φέρουμε καλά αποτελέσματα στη μάχη του νέου πρωταθλήματος.

Ο Simone Resta, τεχνικός διευθυντής της Alfa Romeo Racing πρόσθεσε:

Από τη στιγμή που εντάχθηκα στην ομάδα την προηγούμενη χρονιά, είδα να παρουσιάζουμε πρόοδο σε όλα τα επίπεδα και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω σήμερα το αποτέλεσμα αυτής της σκληρής δουλειάς, τη νέα Alfa Romeo Racing C38. Όλα τα τμήματα συνεργάστηκαν άψογα και όλη η ομάδα κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους για αυτή τη χρονιά, η οποία φέρνει μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, κυρίως όσον αφορά στον τομέα της αεροδυναμικής. Έχουμε δύο εξαιρετικούς οδηγούς και ανυπομονούμε για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους.

Από την πλευρά του, ο Kimi Räikkönen είπε:

Το μονοθέσιο δείχνει πάρα πολύ ωραίο. Τα χρώματα είναι όμορφα και πολλοί νέοι χορηγοί έρχονται να υποστηρίξουν την ομάδα και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους. Ανυπομονώ να βρεθώ στην πίστα και να μάθω περισσότερα για την C38 κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που διαρκούν οι δοκιμές.

Και τέλος, ο Antonio Giovinazzi:

Νομίζω πως είναι ένα όμορφο μονοθέσιο με όμορφους και καθαρούς χρωματισμούς. Είναι το πρώτο μου μονοθέσιο της Formula 1 με το οποίο συμμετέχω στο πρωτάθλημα και έτσι είναι πολύ ιδιαίτερο για εμένα. Έχουμε πολλούς νέους χορηγούς και είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην ομάδα μας. Ανυπομονώ αυτή την εβδομάδα να βρεθώ για πρώτη φορά στο τιμόνι της C38.