Κινέζοι ξαναχάκαραν το Tesla Model S

Σχετικά άρθρα

Πίσω το 2016, μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας στο Keen Security Lab, ένα τμήμα της κινέζικης Tencent κατάφεραν και χάκαραν ένα Tesla Model S, μιας και μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, να ανοίξουν το πορτμπαγκάζ, να ανοιγοκλείσουν τους καθρέπτες, αλλά το σημαντικότερο είναι πως μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν όποτε ήθελαν το σύστημα πέδησης, ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.

Τότε οι ερευνητές συνεργάστηκαν με την Tesla προκειμένου να διορθώσουν τα bugs που βρήκαν και αυτή την εβδομάδα, ξανά ερευνητές του Tencent Keen Security Lab, κατάφεραν να “σπάσουν” το λογισμικό ενός Tesla Model S 75 που διαθέτει το λογισμικό 2018.6.1 και έχει το σύστημα Autopilot 2.5. Οι Κινέζοι χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο μιας παιχνιδομηχανής, μια τηλεόραση και μερικά λευκά σημάδια στον δρόμο, κατάφεραν να χακάρουν το Autopilot.

Όπως ανακοίνωσαν, προβάλλοντας μια ειδικά επεξεργασμένη εικόνα κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, ενώ τοποθετώντας άσπρα σημάδια στο δρόμο, επηρέασαν την λειτουργία των συστημάτων διατήρησης και αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Τέλος, μέσω ενός χειριστηρίου παιχνιδομηχανής, κατάφεραν να οδηγούν το αυτοκίνητο.

Ο Elon Musk απάντησε στους ερευνητές, επαινώντας την “σταθερή δουλειά τους”, με την Tesla να συνεργάστηκε μαζί τους, προκειμένου να κλείσει τα κενά ασφαλείας που εντόπισαν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...