Στις αρχές Μαρτίου, η Volkswagen -δια στόματος Jurgen Stackmann– ανακοίνωσε ότι στις 8 Μαΐου θα ανοίξουν οι προπαραγγελίες του νέου ηλεκτρικού ID hatchback, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης από το 2020.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες από τη Γερμανία, το ID Neo (ή I.D. 3, το τελικό όνομα δεν έχει ανακοινωθεί) θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις χωρητικότητας της μπαταρίας. Η βασική -η οποία δεν θα είναι διαθέσιμη κατά το λανσάρισμα του μοντέλου- θα χρησιμοποιεί μπαταρία 48kWh, που θα του χαρίζει μια αυτονομία της τάξης των 330 χλμ., σε κύκλο WLTP και θα έχει τιμή εκκίνηση €29.990. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες χώρες όπου τα κρατικά κίνητρα για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μεγάλα, η τιμή του γερμανικού μοντέλου μπορεί να πέσει και κάτω από τα €24.000.

Κατά το λανσάρισμα του ID hatchback θα είναι διαθέσιμη μόνο η έκδοση με τη μεγάλη χωρητικότητας της μπαταρίας. Αυτή θα είναι 62kWh, που θα του χαρίζει 450 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας, σε κύκλο WLTP και θα έχει τιμή εκκίνησης στην Ευρώπη πάνω από τα €35.000.

Παρόλα αυτά, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζει ότι θα χάνει περίπου €3.000 για κάθε αυτοκίνητο που πουλάει τουλάχιστον μέχρι το 2025. Τότε η VW υπολογίζει ότι τα μοντέλα που θα κάνουν χρήση της MEB πλατφόρμα θα μπορούν να είναι πιο επικερδή από τα συμβατικά.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρώτου μοντέλου της οικογένειας ID θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.