Η Audi παρουσίασε το E-Tron, το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της, τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ένα ειδικό event στο San Francisco. Η γερμανική εταιρία αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τόσο στην παραγωγή του, όσο και στο λογισμικό του, αλλά φαίνεται ότι η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στους πελάτες της έχει ξεκινήσει, έστω και με αργούς ρυθμούς.

Όντας ηλεκτρικό, οι επιδόσεις του είναι αρκετά καλές, καθώς το SUV κινείται από δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα), συνολικής απόδοσης 360 ίππων και 560 Nm ροπής, ενώ με την λειτουργία boost, που είναι διαθέσιμη για 8 δευτερόλεπτα, η ιπποδύναμη αυξάνεται στα 408 άλογα και η ροπή στα 665 Nm. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 5,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα. Στο παραπάνω video θα δεις το αυτοκίνητο να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 5,56 δευτ., πιάνοντας 201 χλμ/ώρα.

Η ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία 95 kWh, τοποθετημένη χαμηλά και στο κέντρο του αυτοκινήτου, όπου χαρίζει στο βάρους 2.400 κιλών αμάξωμα πραγματική αυτονομία 328 χλμ.