Το καλοκαίρι, η Brabham ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή του BT62 στην Αυστραλία και σήμερα η εταιρία έκανε γνωστή την τιμή του αγωνιστικού μοντέλου της, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο της στον αγώνα αντοχής στην πίστα Brands Hatch, της Αγγλίας, στις 9-10 Νοεμβρίου.

Η τιμή του BT62 Competition στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται στις £750.000 (€868,737), χωρίς φόρους, με το αυτοκίνητο να έρχεται χωρίς κάθισμα συνοδηγού και το πακέτο Initial Spares, αν και αυτά μπορούν αν παραγγελθούν ξεχωριστά.

Το αμάξωμα του BT62 είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από carbon, με το συνολικό του βάρος να μην ξεπερνά τον 1 τόνο και πιο συγκεκριμένα τα 972 κιλά. Διαθέτει ένα άκρως αεροδυναμικό bodykit, με την τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή να τραβάει τα βλέμματα. Ακόμα, διαθέτει ρυθμιζόμενο εμπρός splitter, επίπεδο πάτωμα και μεγάλο διαχύτη, που συνολικά παράγουν 1.200 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης.

Κίνηση παίρνει από έναν V8 5,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα που ανέπτυξε η ίδια η Brabham και αποδίδει 710 άλογα με 667 Nm ροπής, με την εταιρεία να αναφέρει ότι το BT62 έχει αναλογία ισχύος/βάρους 730 κιλών ανά τόνο. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με την εταιρία να μην ανακοινώνει νούμερα επιδόσεων.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 70 μονάδες και θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, τις Ultimate Track Car, Competition spec και Road Compliant Conversion.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Brabham BT62 με 710 ατμοσφαιρικά άλογα