Τον περασμένο Ιούλιο, η Renault παρουσίασε το Megane RS Trophy-R, το οποίο μπορεί να ακριβό, αλλά έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι είναι και εξαιρετικά γρήγορο. Αρχικά έκανε νέο ρεκόρ στο Nurburgring, με χρόνο 7:40.10, σπάζοντας το ρεκόρ του Honda Civic Type R που το 2017 είχε πετύχει χρόνο 7 λεπτά και 43,8 δευτ..

1

Ακολούθησε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου από προσθιοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής και στην πίστα του Spa-Francorchamps, καθώς σταμάτησε τα χρονόμετρα σε 2 λεπτά και 48,338 δευτ., σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε το Honda Civic Type R με 2:53.72. Σήμερα μαθαίνουμε ότι το γαλλικό hothatch πρόσθεσε άλλο ένα ρεκόρ στο “βιογραφικό” του, αυτή τη φορά στην Αυστραλία.

Πιο συγκεκριμένα, στην πίστα Bend Motorsport Park, όπου σημείωσε χρόνο 2 λεπτών και 14,316 δευτ., με τον οδηγό αγώνων James Moffat να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

2

Όπως ξέρεις, η παραγωγή του Megane RS Trophy-R θα περιοριστεί σε 500 μονάδες, εκ των οποίων μόνο οι 12 θα καταλήξουν στην Αυστραλία, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν το επόμενο έτος.

3

Η Renaultsport ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης Megane RS Trophy-R Record Breaking, η οποία θα έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το αυτοκίνητο που έσπασε το ρεκόρ στο Nurburgring. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 30 μονάδες παγκοσμίως, και μία από αυτές θα δημοπρατηθεί στην Αυστραλία.