H VW παρέδωσε το 100.000στό e-Golf

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen ανακοίνωσε πως πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο με το e-Golf, καθώς η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου έφτασε τις 100.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

Η εμπορική πορεία του e-Golf ξεκίνησε το 2014, και αρχικά η παραγωγή του γινόταν στο Wolfsburg της Γερμανίας, αλλά η ζήτηση του έφερε και δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής, αυτό στο Glaserne της Δρέσδης. Η VW έχει ξεκινήσει την παραγωγή του ID.3 και από το φθινόπωρο του 2020 θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο της στη Δρέσδη, το οποίο είναι αφιερωμένο στα ηλεκτρικά οχήματα, με την γερμανική εταιρία να αναφέρει ότι η παραγωγή ID.3 είναι περίπου 40% φθηνότερη σε σύγκριση με αυτή του e-Golf.

Η παραγωγή e-Golf στη Δρέσδη είναι σε πορεία να θέσει νέο ρεκόρ το 2019, καθώς η Volkswagen πιστεύει ότι θα βγουν από το εν λόγω εργοστάσιο περισσότερα από 16.000 οχήματα. Συνολικά, περίπου 27.900 e-Golf έχουν παραδοθεί από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2019, όταν όλο το 2018 οι παραδόσεις ήταν 24.800 αυτοκίνητα. Οι πέντε καλύτερες αγορές του e-Golf για τη φετινή χρονιά είναι η Νορβηγία, η Γερμανία, οι Η.Π.Α., η Αγγλία και η Ολλανδία.

Διάβασε ακόμα

To κόστος παραγωγής του Volkswagen ID.3 είναι σημαντικά μικρότερο από του e-Golf

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...