Δες την παραγωγή του VW ID.3 στο εργοστάσιο Zwickau της Γερμανίας

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, η γερμανική εταιρία ξεκίνησε σήμερα την παραγωγή του νέου ID.3 στο εργοστάσιο της στην πόλη Zwickau της Γερμανίας. Στην εκδήλωση βρέθηκε η καγκελάριος, Angela Merkel και ο CEO του ομίλου, Herbert Diess, με το πρώτο αυτοκίνητο να ήταν ένα λευκό ID.3.

Σκοπός του VW Group είναι -μέχρι το 2028- να έχει στους δρόμους περίπου 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, με το εργοστάσιο της στο Zwickau να αποτελεί σημαντικό πυλώνα σε αυτήν την προσπάθεια.

Και αυτό γιατί για πρώτη φορά μια μεγάλη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων μετατρέπεται πλήρως ώστε να συναρμολογεί ηλεκτρικά οχήματα, με την εταιρία να έχει επενδύσει €1,2 δισ. σε αυτό.

https://youtu.be/yoTGAl6DcpY

Μέσα στο 2020, το Zwickau έχει προγραμματιστεί να παράξει περίπου 100.000 ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ από το 2021 η μέγιστη παραγωγική δυνατότητα θα φτάσει τα 330.000 ηλεκτρικά οχήματα κάθε χρόνο. Τα νούμερα αυτά θα καταστήσουν το μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό εργοστάσιο ηλεκτρικών στην Ευρώπη.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Volkswagen ID.3

Οι 8.000 υπάλληλοι του εργοστασίου έχουν περάσει από διαδικασία προεπιλογής και μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση 13.000 ημερών, για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Για την παραγωγή του ID.3 -εκτός από το Zwickau- θα συμμετέχουν τα εργοστάσια της εταιρίας στο Brunswick, στο Kassel, στο Salzgitter και στο Wolfsburg, κατασκευάζοντας βασικά εξαρτήματα, όπως οι ηλεκτρικοί κινητήρες, τις μπαταρίες κλπ.

Τα εργοστάσια της VW στο Emden και το Ανόβερο θα αρχίσουν να κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα από το 2022, ενώ σε συνεργασία με τη Northvolt ο γερμανικός όμιλος θα δημιουργήσουν ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Salzgitter.

Διάβασε επίσης

Το VW Group θέτει τους στόχους του για να γίνει κλιματικά ουδέτερο το 2050

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...