Πριν περίπου ένα χρόνο, στην δημοπρασία του Barrett-Jackson στο Scottsdale της Αριζόνα βγήκε στο σφυρί το πρώτο νέο Ford Mustang Shelby GT500, το οποίο πουλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια. Όλα τα έσοδα πήγαν στο ίδρυμα Juvenile Diabetes Research Foundation προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην έρευνα της θεραπείας του διαβήτη τύπου 1 και αγοραστής του πρώτου νέου Shelby GT500 ήταν ο Craig Jackson, πρόεδρος και CEO του Barrett-Jackson.

Ο Jackson είχε την ευκαιρία να επιλέξει το χρώμα της αρεσκείας του, καθώς και όλα τα στοιχεία του εξοπλισμού που θα φέρει το αυτοκίνητο, και στα τέλη του περασμένου έτους είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου. Σήμερα, όμως, θα δεις μερικές νέες φωτογραφίες καθώς και video μέσα από το εργοστάσιο Flat Rock Assembly Plant της εταιρίας, στο Michigan των Η.Π.Α., που κατασκευάστηκε το εν λόγω αυτοκίνητο.

Το χρώμα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο Jackson έχει στην κατοχή του και το πρωτότυπο Shelby EXP500 του 1968, το οποίο φέρει το ψευδώνυμο Green Hornet. Αυτό είναι βαμμένο σε ένα σκούρο πράσινο χρώμα και το νέο έχει μια αντίστοιχη απόχρωση. Η προκύπτουσα βαθιά σκιά του σμαραγδιού προέρχεται από το Lime Green που έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση, συνδυασμένη με το Candy Apple Green από πάνω του.

Μηχανικά, η Ford ανακοινώνει πως το νέο Mustang Shelby GT500 αποδίδει 760 άλογα στον στρόφαλο αλλά πρόσφατη δυναμομέτρηση έδειξε ότι το αυτοκίνητο αποδίδει 705 άλογα στους τροχούς, κάτι που σημαίνει πως εάν υπάρχει απώλεια 10%-15% ανάμεσα σε στρόφαλο και τροχούς, η πραγματική ιπποδύναμη του μοντέλου είναι μεγαλύτερη από αυτή που ανακοινώνει η Μπλε Οβάλ εταιρία, αφού μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 810 άλογα.