Πωλείται μια McLaren Senna GTR με μόλις 24 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Μια από τις 75 Senna GTR που κατασκεύασε η McLaren αναζητά νέο ιδιοκτήτη, καθώς βρίσκεται προς πώληση από την αντιπροσωπεία της βρετανικής εταιρίας στην πόλη Philadelphia, της πολιτείας Pennsylvania των Η.Π.Α.

Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 24 χιλιόμετρα, με την McLaren Senna GTR να είναι η γρηγορότερη McLaren που κατασκευάστηκε ποτέ, εκτός των μονοθεσίων της στη Formula 1. Μηχανικά, φορά τον twin-turbo 4,0-λιτρο V8 κινητήρα, απόδοσης 825 ίππων και 800 Nm ροπής.

Δεν υπάρχει ο δεύτερος καταλύτης σε σχέση με την Senna, με τις απολήξεις των εξατμίσεων να μην βρίσκονται στο πλάι όπως στο πρωτότυπο, αλλά στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την McLaren, η λύση αυτή επιλέχθηκε λόγω μείωσης της πολυπλοκότητας και του βάρους. Οι ζάντες είναι 19″ με Pilelli slicks ελαστικά διαστάσεων 285/650 μπροστά και 325/705 πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, με carbon-κεραμικούς δίσκους 390 mm.

Η Senna GTR μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας και ζυγίζει 1.188 κιλά, 10 λιγότερα από την Senna. Το νέο αεροδυναμικό body kit παράγει 1.000 κιλά κάθετης δύναμης (200 κιλά η Senna), με την McLaren να αφαιρεί κάθε τι περιττό από το εσωτερικό. Εκεί συναντάμε αγωνιστικό τιμόνι, αγωνιστικό πίνακα οργάνων, data logger με επικοινωνία τα pit και σύστημα πυρόσβεσης.

Διάβασε ακόμα

Η McLaren εξηγεί την χρησιμότητα της γιγαντιαίας carbon αεροτομής στη Senna GTR

Η αντιπροσωπεία δεν αναφέρει την τιμή πώλησης, αλλά αυτή -κατά προσωπική εκτίμηση- θεωρώ ότι θα είναι πάνω από 1,6 εκατ. δολάρια, όταν καινούργια κόστιζε 1,4 εκατ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...