Σύμφωνα με Αμερικάνους εισαγγελείς, ο Anthony Ghosn, γιος του Carlos Ghosn, πλήρωσε το ποσό των 500.000 δολαρίων σε κρυπτονομίσματα, σε έναν από τους δύο άνδρες που έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ, κατηγορούμενοι πως βοήθησαν τον Carlos Ghosn να διαφύγει τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ιαπωνία. Πρόκειται για τον 59χρονο Michael Taylor, πρώην “πρασινοσκούφη” και ειδικός στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας, και τον 27χρονο γιο του Peter Taylor.

Οι Αμερικάνοι εισαγγελείς ισχυρίζονται πως ο Anthony Ghosn πλήρωσε τον Peter Taylor λίγες ημέρες προτού αυτός και ο πατέρας του συμβάλλουν στην διαφυγή του Ghosn από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι συνολικές πληρωμές προς τους Taylors σε κρυπτονομίσματα ξεπέρασαν τα 862.500 δολάρια, λέγοντας πως οι Taylors έχουν πλέον “πρόσβαση στους τεράστιους πόρους του Ghosn” και έτσι είναι επικίνδυνο να διαφύγουν εάν αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως ζητούν οι δικηγόροι τους.

Οι Taylors υποστηρίζουν πως οι κατηγορίες εναντίον τους δεν ευσταθούν, επειδή ο ιαπωνικός ποινικός κώδικας δεν καθιστά ποινικό αδίκημα να βοηθήσει κάποιος να φύγει από την χώρα έναν που βρίσκεται εκτός φυλακής με χρηματική εγγύηση, εκτός εάν το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται υπό κράτηση.

Η Ιαπωνία επιδιώκει την έκδοση των Taylors προκειμένου να δικαστούν σε ιαπωνικό δικαστήριο.