Η Hyundai ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει τα παγκόσμια, ψηφιακά αποκαλυπτήρια της νέας -τέταρτης- γενιάς του Tucson, και συνοδεύοντας αυτήν την ανακοίνωση έδωσε τρεις teaser φωτογραφίες και ένα video του δημοφιλέστατου μοντέλου της.

Από τα teasers διακρίνεται έντονα ο ριζικά διαφορετικός σχεδιασμός του κορεαάτικου SUV, σε σχέση με αυτόν της τωρινής γενιάς, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Andrew Tuatahi, επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της κορεατικής εταιρίας, ότι το νέο Tucson θα είναι “πολύ ενδιαφέρον οπτικά”.

Διακρίνονται τα LED φώτα ημέρας, που είναι ενσωματωμένα μέσα στη μάσκα του μοντέλου, με το Tucson να ακολουθεί τη σχεδιαστική ταυτότητα “Sensuous Sportiness”, που έκανε το ντεμπούτο της στο νέο Elantra. Συνολικά, το νέο Tucson θα έχει μεγαλύτερο μήκος και πλάτος από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, προσφέροντας ένα μακρύ καπό και κοντούς προβόλους, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να είναι αυξημένο και το μεταξόνιο του.

Παρατηρώντας το προφίλ, οι γραμμές στο τελείωμα της οροφής το κάνουν να μοιάζει με κουπέ, με τα γεμάτα γωνίες πάνελ του αμαξώματος να προσφέρουν μια δυναμική όψη. Οι σμιλεμένες επιφάνειες δημιουργούν εντυπωσιακή αντίθεση, μεταξύ μιας κομψής σιλουέτας και μιας μυώδους σφήνας, υποδηλώνοντας την κίνηση προς τα εμπρός, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Το εσωτερικό του θα είναι εξαιρετικά φουτουριστικό, καθώς θα διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες, μια στο κέντρο της κονσόλας και μια για τον πίνακα οργάνων, με το νέο Tucson να κάνει χρήση καλύτερης ποιότητας υλικών.

Τέλος, θα εξοπλίζεται με αρκετά χαρακτηριστικά ασφαλείας και κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση. Παράλληλα εξετάζεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.