Κατά τη διάρκεια του lockdown στην Μεγάλη Βρετανία, η αγωνιστική ομάδα του επαγγελματία drifter Steve “Baggsy” Biagioni, SB Motorsport, έκανε γνωστό ότι εργάζεται πάνω σε ένα Navara NP300, το οποίο διαθέτει κάτω από το καπό τον 3,8-λίτρων κινητήρα του GT-R (R35).

Σήμερα, ο Baggsy έδωσε στη δημοσιότητα δύο επίσημες rendering φωτογραφίες, που μας δείχνουν ακριβώς την εμφάνιση που θα έχει το ιαπωνικό pickup.

Σύμφωνα με την SB Motorsport, το project ξεκίνησε για να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική απραξία που έχει επιφέρει ο νέος κορωνοϊός, με το Navara R να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας και όσο το δυνατόν περισσότερα από τα βασικά εξαρτήματα του pick-up, με τον Biagioni να δηλώνει:

Με αυτήν την κατασκευή, ο στόχος είναι να διατηρήσουμε το Navara road-legal με όλες τις ευκολίες που προσφέρει το αυτοκίνητο, παρά να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με γυμνό εσωτερικό.

Η εταιρία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο γνωρίζουμε ότι ο twin-turbo V6 κινητήρας του (VR38DETT) θα αποδίδει πάνω από 1.000 άλογα, στέλνοντας τη δύναμη σε όλους του τροχούς. Αλλαγές φυσικά θα υπάρχουν και στο στήσιμο του ιαπωνικού pickup, καθώς θα υιοθετηθεί η ανάρτηση του GT-R, με τα αμορτισέρ και τα ελατήρια να είναι της ST Suspensions.