Έρευνα: Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού κάνουν τους οδηγούς απρόσεκτους

Σχετικά άρθρα

Τα συστήματα υποστήριξης και υποβοήθησης οδηγού (ADAS – Advanced Driver Assistance) τοποθετούνται σε όλο και περισσότερα αυτοκίνητα της αγοράς και υπόσχονται πως αυξάνουν την ασφάλεια, αλλά ακόμη μια έρευνα δείχνει πως τα συγκεκριμένα συστήματα ενθαρρύνουν την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

Ανάμεσα στα συγκεκριμένα συστήματα συναντάμε το ενεργό cruise control, το αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος, αλλά και το σύστημα ειδοποίησης και διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας.

Η έρευνα του IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) και του AgeLab του Τεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) έδειξε πως οι οδηγοί που τα αυτοκίνητά τους διαθέτουν ADAS συστήματα, έχουν έως και 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάρουν και τα δύο τους χέρια από το τιμόνι, να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο όταν οδηγούν, ή να κοιτάζουν την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, “παίρνοντας” τα μάτια τους από τον δρόμο.

Διάβασε επίσης

To EuroNCAP αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να βασίζεσαι στα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων

Διάβασε ακόμη

Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού χρήζουν βελτίωσης

Διάβασε επίσης

Μη αξιόπιστα τα συστήματα ανίχνευσης πεζών

ΠηγήIIHS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr